Nakon godinu dana pronašla svog psa izgubljenog u tajfunu

Foto: Shutterstock

AILYN METRAN, 34-godišnja Filipinka, nije mogla vjerovati svojim očima kad je nakon pune godine dana pronašla kujicu Bunny, svog ljubimca nestalog nakon što je zemlju opustošio super tajfun Haiyan, odnijevši više od 7350 ljudskih života.
 
Devetogodišnja mješanka Bunny preživjela je sam tajfun i goleme valove koje je uzrokovao, ali je nestala nekoliko dana nakon toga, ispričala je u utorak novinaru AFP-a njezina vlasnica Ailyn Metran, koja je zbog kaosa što ga je prouzročio tajfun bila prisiljena napustiti dom u gradu Taclobanu. Upravo su u Taclobanu ona i suprug nakon godinu dana pronašli izgladnjelog psića dok je tražio hranu na smeću.
 
"Ugledali smo prljavog psa lutalicu kako se mota oko smeća. Bio je vrlo nalik Bunny. Pozvala sam je imenom, a ona je odmah dotrčala kako bih je pomazila", rekla je Metran te dodala da nije nikad izgubila nadu da će je naći.
 
Metranovi su imali tri psa, ali su dva nestala u poplavama uzrokovanim tajfunom, no Bunny je preživjela - i izdržala.
 
"Brojnim žrtvama koje su ostale gotovo bez ičega, domaće životinje - kućni ljubimci - silno puno znače jer predstavljaju njihov nekadašnji život", rekla je direktorica Udruge ze zaštitu životinja Filipina Anna Cabrera.

Pročitajte više