Nakon masovnog ismijavanja HŽ ima novi slogan, vrijeme je za reakcije

Foto: Twitter

PRIJE nešto više od dva mjeseca HŽ je pozvao studente da mu osmisle novi slogan, a akcija je rezultirala masovnim sprdanjem na Twitteru.

Pojavili su se nebrojeni prijedlozi koji su danima zabavljali korisnike društvenih mreža, budući da su ljudi iskoristili ovu priliku kako bi se našalili na HŽ-ov račun. "Povratak biblijskim brzinama", "Kad kasnite na vlak, mi stižemo na vrijeme", "Željeznica kakva je nekad bila", "Putujte s nama. Cijeli život" ili "S nama bi Ana Karenjina bila još živa" samo su neki od njih, a na službenim stranicama sad je objavljeno da je natječaj završio.

Nije iznenađenje da za pobjednički slogan ipak nije izabran niti jedan šaljivi, već je pobjedu odnio Luka Markasović s Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku s prijedlogom  "Putovanje s pogledom". Za nagradu je dobio InterRail kartu za cijelu Europu za dvije osobe, piše HŽ, dodajući da je na natječaj stiglo 300 prijedloga, očito u tu brojku ne uključivši brojne duhovite ideje oko kojih su se korisnici Twittera iznimno potrudili.

A kako sad stvari stoje, čini se da bi i odabir slogana mogao prouzročiti novi val pošalica.

Tweets about "hžslogan"

Pročitajte više