Ne širite koještarije, informirajte se: Jeste li i vi otkrili "tajnu malih pravokutnika"?

Foto: Facebook

FACEBOOK je bez sumnje pomagalo kod informiranja, ali ne smije biti jedini izvor informacija.

Koristite li Facebook kao jedini izvor, vrlo bi vam se lako moglo dogoditi da upadnete u skupinu onih koji aktivno šire najobičnije i neprovjerene budalaštine. Naime, vijest o šokantnom razotkrivanju "tajne malih pravokutnika na pakiranjima proizvoda za higijenu" podijeljena je gotovo 14 tisuća puta u posljednjih nekoliko dana.

Ovaj je "istraživač" u svom postu otkrio: "Znate li značenje kvadrata na stražnjem dijelu tuba kreme, paste za zube, šampona, itd. Jeste li ikada primijetili da na svakoj tubi, postoji oznaka?

One su: crne, tamno smeđe, tamno plave, tamno zelene boje (obično tamne boje). Dakle, što to zapravo znači? Tamni kvadrati pokazuju da se za proizvod koristite isključivo kemijske supstance! Crveni kvadrat pokazuju da je proizvod je oko 70% kemije i 30% prirodnih proizvoda. Zelene oznake pokazuju da je taj proizvod bez kemikalija i da se sastoji samo od prirodnih sastojaka! Brinite o svom zdravlju i zdravlju svoje djece. Podijelite s prijateljima možda njih zanima!"

No, o čemu se radi i što predstavljaju "misteriozni pravokutnici"?

Naime, ove oznake nemaju veze s kemijskim sastavom sadržaja već se koriste na svim tiskanim materijalima radi kontrole tiska, automatske kontrole transporta i ambalaže. Markice se otiskuju na ambalažu kako bi ih strojevi mogli lakše očitati i orijentirati se u procesu proizvodnje.

Pročitajte više