"Nećete biti upucani zbog svojih djela, samo ako ste nam nešto prešutjeli": Ovako izgleda pristupnica Sea Orgu

SCIJENTOLOGIJA, religija koja je redovito pod povećalom javnosti, zahvaljujući djelomično i brojnim celebrity članovima, ponovo podiže prašinu u medijima.

Unutar religije koju je osnovao Ron Hubbard egzistira organizacija nazvana Sea Org, mnogo puta prozivana zbog nasilja nad članovima koji joj moraju biti vjerni i "nakon reinkarnacije" te brojnih brutalnih procesa koji se odvijaju iza vrata sjedišta na imanju u Kaliforniji.

Sve vezano uz Sea Org obavijeno je vječnim velom tajne, a zahvaljujući kopiji upitnika za pristupnike kojeg je objavio bivši urednik Village Voicea Tony Ortega, sad možete vidjeti kako to izgleda ako se, kojim slučajem, jednog dana odlučite postati članom ovog ogranka Scijentološke crkve.

Na početku upitnika stoji Hubbardov citat, a odmah potom, ispod podnaslova "o vama", i glavna poruka koju je osnivač želio poručiti potencijalnim članovima: "Ne možete biti upucani za ono što ste napravili, možete biti upucani jedino za ono što nam niste rekli".

Upitnik se sastoji od 56 vrlo intimnih pitanja, uključujući ona o tome jeste li ikad pokušali samoubojstvo, imate li dugova te homoseksualnih sklonosti ili iskustava, a za svako se posebno traže i detaljna objašnjenja. Morate odgovoriti i jeste li ovdje samo da biste prenijeli priču medijima ili možda na neki način naudili organizaciji, a nakon odgovaranja morat ćete potpisati da se slažete i s narednih 13 tvrdnji. Pritom nije dovoljan samo vaš potpis, već i potpis svjedoka.

Pristupnici i bivši članovi potvrdili su da su nakon pismenog odgovaranja bili stavljeni na svojevrsni poligraf kako bi se dodatno provjerilo jesu li odgovarali istinito. Pritom su im postavljana pitanja poput: "Jeste li odgovarali na ova pitanja pokušavajući nas impresionirati?".

Upitnik u cijelosti možete pročitati ovdje.

Pročitajte više