Nema kraja: Facebook ponovo uvodi promjene u privatnosti, više se nećete moći skrivati

Foto: Shutterstock

FACEBOOK od ove srijede uvodi nove postavke privatnosti, a pritom vam i oduzima mogućnost da se vaš profil ne prikazuje ukoliko netko vaše ime napiše u tražilicu.

Prema pisanju Mashablea, zbog novih će vam opcija u postavkama privatnosti biti jednostavnije odabrati koji prijatelji i pretplatnici mogu vidjeti vaše osobne informacije, statuse i fotografije, a bit će vam i jednostavnije zatražiti, od onog tko je fotografiju na kojoj se nalazite postavio, da je makne ako vam iz nekog razloga ne odgovara.

Također, uvode se i promjene na Activity Logu, odnosno Zapisu aktivnosti, pomoću kojih će biti preglednije pratiti što radite, a odsad će vas pri pristupanju nekim aplikacijama dočekati dva pitanja: jedno da potvrdite da im dopuštate uvid u osobne informacije i drugo da odobrite objavljivanje statusa u vaše ime. Dosad su se odgovori na te dvije informacije tražili unutar jednog pitanja. 

A uz sve to dolazi i do velike promjene u pretraživanju: više neće biti moguće da vaš profil ostane skriven od korisnika Facebooka koji u tražilicu upišu vaše ime.

Znat ćete da su vam aktivne nove postavke kad vam se u desnom gornjem kutu pojavi opcija na koju ćete moći kliknuti za objašnjenje.

Pročitajte više