Nema namjeru prestati: Izgleda kao muškarac, ali i dalje tvrdi da su joj steroidi dali priliku da "ostvari snove"

Foto: Facebook

MNOGI holivudski glumci i bodybuilderi koriste anaboličke steroide kako bi što prije došli do željenih rezultata, ali često zaboravljaju na neugodne nuspojave koje im mogu ozbiljno ugroziti zdravlje.

U britanskim medijima ovih se dana pojavila priča o 28-godišnjoj Londončanki Candice Armstrong koja zahvaljujući steroidima izgleda kao muškarac, ali nema namjeru prestati uzimati ih.

"Moj prvotni plan nije bio izgledati kao muškarac", rekla je Candice u dokumentarcu koji je o štetnosti steroida snimila bodybuilderica Jodi Marsh. Međutim, dodaje da se unatoč dlakavosti, aknama i naticanju klitorisa, kvaliteta njezinog života "popravila".

"Prekasno je da prestanem. Imala bih više štete nego koristi. Izgubila bih mišiće, a i dalje bih bila muškobanjasta. I dalje bih imala dlake na licu i dubok glas", rekla je Candice i dodala: "Steroidi su mi dali priliku da ostvarim snove. Počela sam se odijevati kao transvestit, a to sam oduvijek htjela.



Međutim, dokumentarni film ne bavi se samo njenom pričom već i savjetima liječnika, iskustvima trenera i bivših ovisnika o steroidima i učestalosti korištenja steroida u filmskoj industriji. Naime, osobni trener Happy Hill, koji je mnogim glumcima pomogao da dođu u formu, tvrdi kako više od 20 posto holivudskih glumaca koristi steroide.


S njim se složio i Mark Twight koji često javno progovara o štetnosti korištenja steroida, a pomogao je Henryju Cavillu da nabaci mišiće u filmu "Čovjek od čelika" .

Bivši kaskader i bodybuilder Ed "Spyk" Gheur tvrdi da fizičke promjene nisu jedini problem: "Najgore kod steroida je to da vam pomute um. Osjećate se neuništivima i jačima nego uistinu jeste".

Gheur za kraj dodaje i kako je zbog korištenja steroida doživio srčani udar i šest tjedana bio u komi.

Pročitajte više