Nema straha od živih mrtvaca: Pentagon ima plan obrane od zombija

Screenshot: YouTube

AKO SE slučajno bojite zombija slobodno zaboravite na strah jer Pentagon ima rješenje i za njihov napad.

CNN je došao u posjed dokumenta Pentagona "CONOP 8888" koji u sebi sadrži plan obrane od zombija. U dokumentu je uz pomoć razrađenog plana borbe protiv zombija stvorena šablona za reagiranje u slučaju velikih hitnih operacija i katastrofa.

"Dokument je identificiran kao alat za treniranje studenata o osnovnim konceptima vojne obrane i razvoju zapovjedi kroz fiktivni scenarij" rekla je za Pamela Kunze, glasnogovornica Strateškog zapovjedništva.

Priprema i temeljitost Pentagona u izradi scenarija za obranu od živih mrtvaca je impresivna. Razrađena je strategija za različite vrste zombija, a svaki ima svoju posebnu smrtonosnu prijetnju.

Tako je Pentagon spreman za "zombije nastale okultnim eksperimentiranjem koji bi se moglo nazvati 'zlom magijom'", zombije vegetarijance koji ne predstavljaju prijetnju ljudima zbog svoje posebne prehrane i zombije nastale kada iz organizama inficiranih velikom dozom radijacije.

I pravila vođenja borbe su jasno navedena.

"Jedini pretpostavljeni način efektivnog nanošenja gubitaka redovima zombija taktičkom snagom je koncentracija vatrene moći prema glavi, točnije mozgu. Smrt zombija osigurat ćete paljenjem njegovog trupla", piše u dokumentu.
 

Pročitajte više