Nepopravljiv je: Norveški desetogodišnjak ponovno uhvaćen za volanom

Ilustracija: Shutterstock

DESETOGODIŠNJI Norvežanin, koji je prošloga tjedna uzeo automobil svojih roditelja i provozao se zajedno s mlađom sestricom te uvjeravao policajce da je patuljak koji je zaboravio vozačku dozvolu kod kuće, opet je uhvaćen za volanom.

Ovoga je puta uzeo automobil jednog rođaka kod kojega je bio u posjetu s roditeljima i uspio se provozati 30-ak kilometara, priopćila je lokalna policija.

Kada su roditelji shvatili što se dogodilo, nazvali su policiju koja je poslala poruke putem Twittera i radija i zamolila javnost da im pomogne naći dječaka. Dječak se na kraju putem negdje zaustavio, a jedan prolaznik mu je oduzeo ključeve automobila, navodi policija.

Prošlog tjedna desetogodišnjak je uzeo automobil svojih roditelja, smjestio na stražnje sjedalo 18-mjesečnu sestru i krenuo u posjet baki i djedu. Pronađeni su u jarku uz cestu i to srećom neozlijeđeni. Dječak je policiju uvjeravao da je patuljak i da je zaboravio vozačku dozvolu kod kuće.

Policija mu je prvu vožnju oprostila i samo upozorila roditelje da budu oprezniji, ali je drugi incident prijavila socijalnoj službi.

"Nitko nije ozlijeđen, ali to je više sreća nego nešto drugo", rekao je za Reuters glasnogovornik policije. "Odrasli moraju preuzeti odgovornost prije nego što se dogodi tragedija."

"Zastrašujuće je i jako tužno da mu je dopušteno da nastavi s tim", kazao je glasnogovornik.

Pročitajte više