Nevjerojatan herojski pothvat dječaka iz Sirije: Pod kišom metaka spašavao djevojčicu

Screenshot: YouTube

NEVJEROJATNA snimka koja prikazuje dječaka kako spašava djevojčicu usred kiše metaka u Siriji velikom se brzinom proširila internetom.

U njoj se može vidjeti dječaka koji je na ulici usred pucnjave da bi potom u jednom trenutku pao na tlo, kao da je pogođen. Ipak, nedugo nakon toga on ustaje i potrči dalje do automobila. U tom trenutku postaje jasno da je odglumio da je pogođen kako bi spasio djevojčicu koja se skrivala iza auta.

Snimku je objavila Shaam News Network, postaja koju vode sirijski aktivisti u Damasku, a u njemu se može čuti i muške glasove koji nakon dječakovog podizanja s tla uzvikuju "allahu akbar" (bog je velik). Nije poznato gdje je i kada video snimljen, a niti što kasnije dogodilo s djecom na snimci.

Također, autentičnost videa još uvijek nije potvrđena pa trenutno traju rasprave o tome jesu li događaji koji su u njemu prikazani stvarni ili namješteni, prenosi britanski Independent.

Charlie Winter, istraživač britanske organizacije Quilliam, kazao je da ne postoji način da se utvrdi je li video lažan. Također, dodao je da nije moguće sa sigurnošću reći tko je pucao, vojska ili pobunjenici. "Ovo jako brzo postaje nešto što na što će se ljudi osvrtati kao na video koji sumira sukob u Siriji. Ali u ovoj fazi ne mogu reći je li snimka autentična", poručio je.

Pročitajte više