Nevjerojatna snimka: Policajac heroj nije htio odustati od oživljavanja žrtve prometne nesreće

Screenshot: Facebook

POLICAJAC Eric Devers iz prometne policije Ohija izjurio je iz policijskog automobila kako bi pomogao žrtvi prometne nesreće tijekom koje vozilo sletjelo s ceste. U video koji je snimila kamera u policijskom automobilu može se čuti kako je reanimirao muškarca koji je stradao i spasio mu život.

Policijsko izvješće navodi da je vozač, kojeg je policajac zatekao vezanog u vozačkom sjedalu, plitko disao napola zatvorenih očiju. Ubrzo je vozač John Depue izgubio svijest i prestao disati. S obzirom na to da je Deversov mikrofon ostao uključen, može ga se čuti kako vozaču očajno govori: "Hajde, otvorite oči! Hajde! Nemojte mi umrijeti!"

Odmah mu je počeo pružati prvu pomoć i oživljavati ga, a prolaznici su se zaustavljali kako bi mu pomogli. Policajac je vozaču pružao prvu pomoć 12 minuta, nakon čega je došlo vozilo hitne pomoći.

Posted by Ohio State Highway Patrol on 13. kolovoz 2015

Nakon nekoliko upotreba defibrilatora, Depueu je srce počelo kucati i počeo je disati. Prevezen je u bolnicu i dobro se oporavio. Medicinsko osoblje, svjedoci nesreće i obitelj se slažu da mu je policajac Devers spasio život. Nakon što se vozač oporavio s policajcem koji mu je spasio život susreo se u emisiji "Fox&Friends". Depue je rekao da se ne sjeća ničega iz nesreće.

"Kako se zahvaliti nekome tko vam je spasio život? Mislim da je bio moj anđeo tog dana", rekao je.

Otkrio je da je nesreću izazvala fibrilacija atrija, koju je doživio u tom trenutku.

"Napravio sam što sam mogao. Reakcije i potpora policiji, ne samo meni, bile su nevjerojatne", rekao je policajac. 

Pročitajte više