Nevjerojatna umjetnost: Crteži koji izgledaju poput fotografija



DIRK Dzimirsky jedan je od umjetnika čiji je talent doista vrijedan divljenja. Naime, tko god prvi put vidi njegove crteže, ne može se oteti dojmu da se zapravo radi o crno-bijelim fotografijama.

Tek kad ih se pobliže pogleda, postaje jasno kako je ovaj umjetnik crteže olovkom podigao na sasvim novu razinu. Dzimirsky fotografije koristi samo inspiraciju. On postavlja osnovne proporcije, a zatim crta sloj po sloj dok ne stvori nevjerojatno realistične portrete. Za "hvatanje" emocionalne srži svake osobe koju portretira, on koristi svjetlo i sjene i tako uspješno bilježi svaki detalj – od bore na licu do kapljice kiše.

"Želim uhvatiti i opisati nečiju osebujnost. Ja ne slikam samo fizičke atribute, već i ono važnije - unutarnju prisutnost života", naglašava umjetnik. Na svojoj stranici, Dzimirsky ističe kako preferira crteže upravo zato što uvlače gledatelja "dublje unutra", nego što bi to činile obične fotografije.

"Na taj način gledatelji promatraju gotov rad s više osjetila od onih koje bi koristili pri gledanju obične fotografije. To je otprilike kao da svatko od njih dobije uvid u ono što se nalazi 'ispod' fotografije", dodaje umjetnik.



Pročitajte više