Nevjerojatno otkriće: Otrov iz najsmrtonosnijeg pauka liječi erektilnu disfunkciju



DOBRA vijest za sve one koji pate od impotencije, moglo biti novo otkriće brazilskih i američkih znanstvenika. Naime, oni su ustvrdili kako se rješenje čestog muškog problema održavanja erekcije, krije u otrovu pauka kojeg se smatra najsmrtonosnijim na svijetu.

Otrovi koje proizvodi brazilski lutajući pauk (Phoneutria nigriventer) u roku od 20 minuta nakon ulaska u tijelo uništavaju erektilnu disfunkciju. Istraživači iz Brazila i SAD-a izvukli su otrov PnTx2-6 iz mrtvog pauka i ubrizgali ga u štakore koji su patili od starošću uzrokovane erektilne disfunkcije. Otkrili su kako je toksin pojačao erekcije pokretanjem oslobađanja dušikovog oksida koji pojačava cirkulaciju u muškim genitalijama pomažući stijenkama krvnih žila da se opuste, prenosi Huffington Post.

"Nakon što smo ubrizgali PnTx2-6 već nakon 15 do 20 minuta primijetili smo osjetno smanjenje erektilne disfunkcije uzrokovane starošću", naglasili su znanstvenici u izvješću o svojim otkrićima objavljenim u časopisu The Journal of Sexual Medicine.

Pročitajte više