Nezavršeni scenarij "procurio" u javnost: Uzrujani Tarantino odustao od snimanja filma

Foto: JLP

SCENARIJ za novi film redatelja Quentina Tarantina, "The Hateful Eight", dospio je u javnost nakon što ga je Tarantino dao na čitanje producentima i trojici glumaca, piše Deadline.

Redatelj je za to saznao kada je njegov dugogodišnji agent Mike Simpson počeo dobivati pozive drugih agenata, koji su nudili svoje glumce za uloge u filmu.

"U depresiji sam. Završio sam scenarij, prvu verziju, i nisam mislio snimati do sljedeće zime", rekao je Tarantino, koji pokušava doznati tko je krivac za ovaj propust. 

"Dao sam ga producentu filma Django Unchained, Reggieju Hudlinu, i on je dopustio jednom agentu da dođe u njegovu kuću i pročita scenarij. To je izdaja, ali ne razarajuća jer agent nije zadržao scenarij. Dao sam ga trojci glumaca, Michaelu Madsenu, Bruceu Dernu i Timu Rothu. Onaj za kojeg znam da to nije napravio je Tim Roth. Jedan od druge dvojice dao je svom agentu da pročita scenarij, a on ga je proslijedio svima u Hollywoodu. Ne znam kako ovi jebeni agenti rade, ali znam da ovo nije film kojeg ću sljedećeg snimati", izjavio je.

Sumnja kako je scenarij "procurio" iz agencije CAA, koja zastupa glumca Brucea Derna. Deadline je razgovarao s pojedincima iz CAA koji tvrde kako agencija nema veze s tim, i kako je sam redatelj možda kriv za propust jer je pustio rukopis u optjecaj bez vodenog žiga koji sprječava tajno dijeljenje scenarija.

Na pitanje što će napraviti sa scenarijem, Tarantino  kaže kako će ga vjerojatno objaviti u obliku knjige i možda razmisliti o tome da ga snimi za 5 godina.

Pročitajte više