Nije htio S&M igrice pa ga supruga napustila: Najčudniji razlozi za razvod braka



IAKO ljudi često razvod traže zbog uobičajenih razloga kao što su emotivna udaljenost, vanbračne afere ili nepomirljive razlike, ponekad razlozi mogu biti nešto sasvim drugo. I prilično neuobičajeno. Tako se jedna Britanka od supruga odlučila razvesti zbog toga što je odbio u stvarnosti rekreirati S&M scene iz popularnog erotskog romana "Fifty Shades of Grey", prenosi Huffington Post.

41-godišnja bankovna službenica navodno je svoj i suprugov ljubavni život odlučila začiniti nekim  S&M igricama poput vezivanja i udaranja bičem, no njen suprug za to nije htio ni čuti.
"Žena je pročitala knjigu i zatim odlučila unijeti malo vatre u već pomalo izumrli seksualni život sa suprugom. Njen suprug zanemarivao ju je, nikad se nije sjetio kupiti joj poklon za Valentinovo ili joj ga čestitati, a nikada nije ni komentirao njen izgled. Nakon što je odbio i njen pokušaj zbližavanja nekim igricama, njoj je jednostavno bilo dosta i zatražila je razvod, rekla je ženina odvjetnica Amanda McAlister.

No, osim seksualno razočarane Britanke, postoji još bračnih parova koje su svoje sudbonosno "da" odlučili zaboraviti zbog nekih prilično bizarnih razloga.

Razvod zbog kućnog ljubimca

Jedna je Kineskinja pokrenula brakorazvodnu parnicu nakon što je obiteljski papagaj počeo stalno ponavljati riječi "razvod", "volim te" i "budi strpljiva".

Žena je papagaja odnijela u odvjetnički ured u nadi da će ptica svjedočiti protiv njenog supruga.

Razvod zbog kućnih poslova

Iako većina parova ima problema s podjelom kućnih poslova, supružnici iz Njemačke, imali su sasvim drugi problem. Naime, žena je podnijela zahtjev za razvod 15-godišnjeg braka zato jer je njen muž bio "previše opsjednut" kućnim poslovima. Kako je rekla na sudu, nju je najviše naljutilo to što je muž srušio jedan zid kuće, jer mu se "činio neurednim".

Razvod zbog deserta

Jedan je Kinez svoju ženu ostavio jer mu je, kaže, svaki dan za ručak radila kolače. Kinezu je isprva bio pun kufer prehrane bogate šećerom i ugljikohidratima, a kasnije je posumnjao da ga supruga želi "ubiti debljanjem".

Razvod zbog sapunica

Da se televizija vrlo lako može ispriječiti između bračnih partnera, dokazuje i jedan razvod braka u Indiji, gdje je muž kao razlog naveo ženinu opsjednutost sa sapunicama.

Čudni zakoni o razvodu kroz povijest


U antičkom Rimu svaki bi se muž mogao lako riješiti svoje supruge ukoliko bi mu ona bila nevjerna, ako bi napravila duplikat ključeva muževa vinskog podruma ili ako bi pila vino koje nije sazrelo.

Prema zakonu Manua, Indijanci su imali pravo promijeniti ženu ako ne bi rodila djecu ni nakon osme godine braka, ako bi i nakon 10. godine braka rađala samo mrtvu djecu, ili ako bi i nakon 11. godine rađala samo žensku djecu. No, u slučaju da je Indijanac oženio izuzetno svadljivu ženu, razvod bi mu se dopustio na licu mjesta.



Bučno pranje posuđa, kao i ostali "glasni" kućanski poslovi u Italiji su smatrani ozbiljnim povodom za razvod braka.

Kod Korejaca je postojalo 7 glavnih uzroka za razvod. Najveći od sviju bio je nepoštovanje suprugovih roditelja. I dok je ovo smatrano ozbiljnim bračnim problemom, nerazumijevanje ili neslaganje karaktera supružnika smatrani su ništavnima.

Čin vandalizma u Engleskoj bio je sasvim dovoljan za pokretanje razvoda. Strastveni obožavatelj nogometa Neil Dewhart tvrdio je upravo to. Razlog za razvod braka bio je vandalizam njegove žene, koja je oprala njegovu omiljenu majicu s autogramima omiljenih mu nogometaša.

Pročitajte više