Ništa od američkih "Mućki": Jedino je pitanje je li to dobra ili loša vijest?

Foto: Press

KULTNA britanska humoristična serija "Mućke" ipak neće doživjeti svoju američku inačicu. Preciznije, serija nije preživjela pilot epizodu.

ABC, na kojem se serija trebala prikazivati, odlučivala je između dvije različite pilot epizode, a na kraju su zaključili da ni jedna nije zadovoljila kriterije, piše Deadline Hollywood.

Podsjetimo, ulogu Del Boya trebao je preuzeti John Leguizamo (Carlitov način, Ledeno Doba), njegovog brata Rodneyja trebao je utjeloviti Dustin Ybarra (Balls to the Wall, We Bought a Zoo), a djed je trebao biti Christopher Lloyd (Povratak u budućnost, Tko je smjestio zeki Rogeru). Za scenarij su se pobrinula okušana imena Steven Cragg i Brian Bradley (Stažist), ali ni to im nije pomoglo da lansiraju novu seriju.

Ovo je konačno potvrdilo sumnje originalnog i zasad jedinog Del Boya, Davida Jasona, koji je ranije ove godine predvidio da od američke verzije neće biti ništa.

"Amerikanci mogu napraviti dobre serije, ali 'Mućke' nisu nešto što bi im pošlo za rukom. Sve bi se moralo promijeniti, od jezika do dijelova priče. Priča je čisto britanska i londonska i ne vjerujem da to mogu prenijeti", rekao je Sir David Jason.

Jones nije bio jedini koji je dijelio to mišljenje i mnogi od samih početaka tvrde da je riječ o nemogućoj misiji ili misiji koja bi, s obzirom na brojna dosadašnja iskustva s američkim inačicama britanskih serija, imala loš nesretan kraj. Ipak, mnogi navode uspješne "transfere" ("The Office", "Shameless", "Veep"), ali u obzir valja uzeti kultni status koji serija uživa što dodatno otežava prijelaz na američko tlo.

Pročitajte više