Nisu uplovili u svijet glume: Što danas rade zvijezde popularnih dječjih serija

Foto: Ilustracija Index, screenshot YouTube

IAKO nisu postali glumci, još i danas se sjećamo dječjih zvijezda koje su nam osamdesetih godina obilježile djetinjstvo u nezaboravnim serijama poput "Smogovaca", "Lažeš Melita" ili "Operacije Barbarossa", a za vas smo istražili gdje su i što rade danas.

Upravo inačica serije "Operacija Barbarossa" snimljene prema djelu preminulog pisca Ivana Kušana trenutačno igra u kinima, a u filmu "Zagonetni dječak" ulogu Koka preuzeo je mladi Zagrepčanin Antonio Parač kojeg će pamtiti neke nove generacije.

Ulogu Koka u "Operaciji Barbarossa" koja je svoju premijeru doživjela burne 1990. godine imao je danas 36-godišnji zagrebački ekonomist Kruno Martinović. Za ulogu Koka izabran je na audiciji između tisuću dječaka, a i iako je tada bio glavna faca u razredu i među curicama, Krunu je rat zaustavio u namjeri da se ozbiljnije počne baviti glumom. Danas je otac dvojice dječaka, a njegova supruga na prvom spoju uopće nije znala da je izašla s onim popularnim Kokom iz poznate serije.

Oni su mali, ali su veliki. Odnosno hoću reći nisu više toliko mali da ne bi bili veliki, ali su dovoljno mali da budu mali... Ove se rečenice svi sjećamo iz "Smogovaca", serije o životima obitelji Vragec u zagrebačkom Naselku, koja bi se uskoro trebala naći i na kazališnim daskama. I dok su nas neki glumci iz serije snimljene prema romanima Hrvoja Hitreca nažalost napustili (Đorđe Rapaić – Nosonja, Slavko Brankov – Crni Džek, Željko Bilen – Štefek, Emil Glad – ujak Flek), neki se i danas aktivno bave glumom, a neki su joj odavno rekli "zbogom".

Među njima je i Bongo, odnosno Edvin Dautović koji ima 32 godine i trenutačno je nezaposlen. Iako je i njemu uloga u dječjoj seriji donijela ogromnu slavu, a još ga i danas poneki slučajni prolaznik prepozna na ulici, Edvin je daleko od svjetala reflektora. Dosad je radio na benzinskoj crpki, potom kao organizator za jednu produkciju kuću koja se bavila kvizovima, a onda je sreću potražio kao menadžer u digitalnom marketingu. "Smogovaca" se s radošću sjeća, i kad god može, čuje se s bivšim kolegama.

Gorana Stepanić imala je neodoljivu želju za laganjem u seriji "Lažeš Melita", također snimljenoj prema romanu Ivana Kušana. No, umjesto dasaka koje život znače, Gorana je odabrala karijeru profesorice. Posvetila se znanstvenom radu na području hrvatskog latinizma, jedno je vrijeme predavala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, dok je danas profesorica na odjelu humanističkih znanosti pulskog Sveučilišta. Njeni kolege glumci iz djetinjstva kažu kako vrlo malo znaju o Goraninom životu, koja se nakon velikog uspjeha naglo povukla iz javnosti.

Pročitajte više