Nitko nije propustio kraj: Slavni reagiraju na posljednju epizodu "Breaking Bada"

Foto: Press/Twitter

IZNIMNO hvaljena i gledana AMC-jeva serija "Breaking Bad", napokon je privedena kraju, a milijuni gledatelja napokon su odahnuli, zadovoljni suvislim završetkom koji, unatoč nekim predviđanjima, nije bio u stilu zloglasne posljednje epizode "Sopranosa". 

Najveći broj kritičara napisao je pozitivne osvrte uglavnom tvrdeći kako je riječ o dobro napisanom scenariju koji savršeno odgovara ostatku serije i donosi sve odgovore na važna pitanja.

Ipak, postoje i oni koji posljednjom epizodom nisu oduševljeni, a njihove zamjerke uglavnom su usmjerene na određene scenarističke nelogičnosti.

Bilo kako bilo, jedna od najhvaljenijih serija u povijesti privedena je kraju nakon pet uspješnih sezona, a tvorac serije Vince Gilligan zajedno s tvorcem "Dr. Housea" Davidom Shoreom baca se na novi projekt "Battle Creek", a očekuje nas i spin-off "Breaking Bada" - "Better Call Saul" koji prati avanture odvjetnika Saula Goodmana.



U seriji su uživali i brojni američki celebovi koji oduševljenje posljednjom epizodom nisu mogli sakriti.

Veliki fan showa, Conan O'Brien, na svom je profilu na Twitteru objavio: "Razmišlja li još netko o tome da zatvori Vincea Gilligana u štagalj i natjera ga da smisli još jednu seriju?".



Zvijezda showa Aaron Paul, također je tijekom emitiranja posljednje epizode poslao poruku brojnim fanovima: "Posljednja epizoda ne bi bila moguća bez svih vas. Hvala vam na nevjerojatnoj avanturi. Volim te Vince!"

Prodružio mu se i Bryan Cranston koji je napisao: "To je to. Posljednja epizoda. Hvala vam što ste s nama izdržali ovaj put. Bez vas ne bismo opstali".

Poznati redatelj Darren Aronofsky napisao je: "Ovo je kao gubitak dragog prijatelja. Čestitke AMC-ju i ekipi", a komičar Patton Oswalt zahvalio je Vinceu Gilliganu dodavši kako je riječ o "najbizarnijoj ljubavnoj priči ikad ispričanoj".

Rihanna je objavila crtež Waltera Whitea, a glumica Emmy Rossum napisala je: "Ne znaju li moj šefovi da pozivi u pet ujutro nakon emitiranja posljednje epizode Breaking Bada nisu ugodni? Moram biti budna kako bi obradila sve informacije i tugovala".



Voditeljica Ellen DeGeneres također je objavila tweet vezan za seriju: "Breaking Bad večeras završava. Nema više dilera ubojica i strašnih kriminalaca. Već mi nedostaje", a njezin kolega Jimmy Kimmel objavio je fotografiju s tuluma u čast završetka serije i napisao: "Zašto je morala završiti?"


Bubnjar grupe The Roots, Questlove, prije početka emitiranja dao je svoja predviđanja: "Walt izvršava samoubojstvo ricinom. Walt spašava Jessieja. Todd ubija ekipu svog ujaka. Marie otima dijetet. Walt Jr. počinje se drogirati".

Redatelj Kevin Smith oprostio se od serije iz aviona, glumac Ewan McGregor izjavio je kako je tužan zbog završetka serije, a glumica Kristen Bell napisala je: "Moji su psi tako tužni jer ovo je posljednja večer kada će me gledati kako gledam Breaking Bad".

I za kraj, producent Deadmau5, objavio je teoriju koja se posljednjih tjedana počela širiti društvenim mrežama: "Breaking Bad trebao bi završiti tako da Walt postane dio programa za zaštitu svjedoka i postane tata iz 'Malcolma u sredini'".

Pročitajte više