Nitko to nije očekivao, ali "Straight Outta Compton" potpuno je razvalio konkurenciju

Foto: Press

IAKO ga nitko nije doživljavao kao hit, biografski film o utjecajnoj hip-hop grupi N.W.A. "Straight Outta Compton", pokorio je kino blagajne i u prvom vikendu prikazivanja zasjeo na prvo mjesto sa zaradom od 56 milijuna dolara.

Dakle, film je već u prvom vikendu pokrio budžet (29 milijuna dolara), a dobro je spomenuti i da je film F. Garyja Graya zadovoljio i kritičare od kojih neki već govore o potencijalnim nominacijama za Oscara.

Ovi su rezultati ugodno iznenadili čelnike Universala koji su u prvom vikendu očekivali zaradu od najviše 25 do 30 milijuna dolara.

Uz regularnu promociju filma pokrenuta je i online kampanja "Straight Outta Somewhere" koja je korisnicima Facebooka, Instagrama i Twittera omogućila da ubace svoje fotografije ispod natpisa "Straight Outta Compton" i unesu ime svog grada. Do danas je aplikacija korištena 5,4 milijuna puta, a pretvorila se i u jednu od poznatijih na sve tri društvene mreže.

Međutim, dok Universal slavi, Warner Bros. nije toliko sretan rezultatima 80 milijuna dolara teškog "The Man From U.N.C.L.E." koji je završio na trećem mjestu (iza "Mission Impossible: Rogue Nation") sa zaradom od tek 13,5 milijuna dolara.

Foxov flop "Fantastic Four" na četvrtom je mjestu s osam milijuna,a "The Gift" na petom sa 6,5 milijuna dolara.

Pročitajte više