Novinarka britanskog Mirrora oduševljena Korčulom: Preporučuje hranu, vina i plaže

NOVINARKA britanskog Mirrora raspisala se o Korčuli, kao otoku kojeg toplo preporučuje zbog čistog mora, odlične hrane i pića te gostoprimstva.

Britanka uživao u Pošipu, Prošeku i Grku

"Uvijek sam za učenje par stranih riječi kad sam na putovanju, no na Korčuli sam se morala dodatno potruditi kako bi svi shvatili što točno želim. Na večeri sam očekivala da ću dobiti čašu suhog, sjajnog Pošipa, no dobila sam slatkasti Prošek. Kad mi se konobar krenuo ispričavati zbog svoje pogreške, od neugode sam pocrvenjela i rekla da je Prošek sjajno sjeo uz ribu i povrće. Stoga sam pri naručivanju izvrsnog Grka jednostavno pokazala konobaru što želim na meniju. Srećom, Hrvati koji rade u turizmu znaju engleski, njemački, francuski, ruski, talijanski. Čuli smo zaista sve te jezike na odmoru u Lumbardi. Do kraja odmora moja djeca znala su reći 'dobar dan' i 'hvala' na barem pet jezika", piše britanska novinarka.

"Preporučujem vam dalmatinski pršut i sireve s maslina"

Nakon leta do Dubrovnika, novinarka je sa svojom obitelji autobusom stigla na Orebić, a otamo je trajektom došla na Korčulu, čiju je staru jezgru odmah posjetila. Istaknula je kako je uživala u ribarskim večerima, dobrom izboru restorana i kafića te hrani. "Preporučujem vam dalmatinski pršut i sireve s maslinama. Sjajne su i pizze te sve vrste tjestenine. Moja kćerka uživala je u domaćem tiramisuu. Osim toga, poprilično je jeftino. Možete dobiti i sjajnu kavu za malu cijenu", kazao je Britanka

"Preporučujem Badiju, gdje se nalazi franjevački samostan iz 14. stoljeća, a morate posjetiti staru korčulansku jezgru"

"Prekrasne plaže i šljunčane uvale imaju malene, otkačene kafiće koji poslužuju i hranu. Ima i sadržaja za djecu, za mali novac možete ih držati zabavljenima. Za mali novac možete iznajmiti brodicu i otići na neki od okolnih otočića. Preporučujem Badiju, gdje se nalazi franjevački samostan iz 14. stoljeća. Morate posjetiti staru korčulansku jezgru, koju inače nazivaju "malim Dubrovnikom" zbog njezinih srednjovjekovnih znamenitosti", nastavlja Britanka.

"Bilo je lako svima reći 'hvala', imali smo na čemu biti zahvalni"

Preporučila je i gledanje Moreške te za kraj sve zaključila zaista divnim riječima. "Do kraja našeg putovanja, bilo je vrlo lako svima reći 'hvala'. Tu riječ smo zaista često koristili na sjajnom putovanju u Hrvatsku. Imali smo na mnogočemu biti zahvalni".

Pročitajte više