Novo mijenjanje pravila: Finaliste "X Factora" na kraju emisije dočekao "hladan tuš"

Screenshot: YouTube/Twitter/Facebook

"X FACTOR Adria" ušao je u napetu fazu, jer je ostalo tek 12 kandidata. Oni se za prolaz bore pjevajući svoje najdraže pjesme, a i ovog tjedna natjecanje je podijeljeno u dva dijela, pa je večeras zapjevalo sedam kandidata. 

Trenutno je najteže Massimu, kojemu je u natjecanju ostao samo jedan kandidat. Na pitanje o "pranju ruku" i prepuštanje odluke publici, Joksimović je rekao da odluka o najboljemu i treba biti na publici.

Večer je započeo David Temelkov, za kojeg je Tonči Huljić prošlog tjedna rekao da mu fali testosterona. "Pjevat ću mušku pjesmu, koja ima iskren osjećaj da se osjeti prava ljubav", rekao je Temelkov. "Vrlo sugestivan nastup i meni se dopalo, osim onog ispjevavanja", rekao je Joksimović, a Huljić je dodao da primjedbe imaju efekta.

"Meni nije ta pjesma najbolje legla, u nastupu je sve štimalo, ispjevavanje nije bilo na mjestu na kojem je potrebno", rekao je Massimo. Aleksandra je otkrila da su četiri sata pričali o glazbi u njenom ateljeu, poručivši mu da popularnost prođe, a stručnost ostaje pa neka ustraje u želji da upiše doktorat na Muzičkoj akademiji u Skopju.

Faris Pinjo iz 9 Control ispričao se zbog svog pjevanja na engleskom jeziku, kojeg je izmasakrirao u prošloj emisiji.

Ovog su puta ponovno pjevali na engleskom "Uptown Funk", a imali su problema s mikrofonom. To ih nije ometalo, pa su i zaplesali na hit Brune Marsa.

"Zašto niste slijedili Brunu Marsa u plesu tijekom refrena? Neki seksi pokreti ne odgovaraju nekima od vas", rekao je Massimo.

"Jako mi je žao što Lazar dobiva najmanje lead dionica kao vokalni solista. Branimire, ti si imao problema, ali si nastavio, pa si već profesionalac", rekla im je Aleksandra. Joksimović ih je pak smjestio u top tri, a Huljić ih je pohvalio što dobro funkcioniraju kao grupa, iako su se prijavili kao solisti.

Antonio Krištofić iz Opatije našao je simpatiju u showu, Magdalenu. Zapjevao je "Utorak", Petra Graše, a uskoro mu se pjevač pridružio na pozornici. Huljić je rekao da su sinoć slavili Massimov rođendan, pa su on i Grašo "potamanili" četiri boce vina. "Dobro je kako je moglo biti".

"Večeras je to bio tvoj najbolji nastup", rekao je Massimo, dok je Aleksandra pričala o njegovom poštenju, odgoju i vrijednostima koje njeguje.

Njegova visina bila je tema večeri, nakon što je Massimo pojasnio da Antonio nije nizak nego je Grašo visok.

Potom je Nikolina Pišek u backstageu komentirala dok je stajala pored njega da nije on nizak, nego su njene štikle visoke, dok je voditelj Aleksandar Radojičić dobacio komentar: "Nije on nizak, nego je zima".

Ilija Mihailović prošlog je puta dobio puno kritika, a ovog puta pokušao se iskupiti "Magdalenom" Olivera Dragojevića.

"Ti si se dobro zabavljao dok si to izvodio, bio si mi uvjerljiv i bez obzira na sitne greške, ovo je bilo vrlo dobro", rekao je Massimo.

"Da je Runjić živ rekao bi da je Ilija tu 'Magdalenu' otpjevao za 21. stoljeće", rekao je Huljić.

Nina Simić je zadovoljna svojim prošlim nastupom, iako je pjevala pjesmu spasa i jedva prošla dalje. Večeras si je zadala težak zadatak, "Crazy In Love" od Beyonce, što je možda ipak bilo preteško za nju.

"Kad si izašla na scenu, pomislila sam Beyonce je stigla, ali bit ću iskrena, da bi pjevala pjesmu poput Beyonce, moraš biti puno bolja pjevačica. Meni ovo večeras nije bilo dobro", rekla je Aleksandra.

Ostali članovi žirija su se složili, kao i publika na društvenim mrežama. 

Highway Trio nastupio je s autorskom pjesmom "Lud".

"Mislim da je ovo bio hrabar, ali i pravi potez", rekla je Aleksandar, a Joksimović je rekao da je ovo bio njihov najbolji nastup.

Večer je zatvorio Amel Čurić. "Ti si stvarno pjevačina. Stalno biraš pjesme koje pjevaju pjevači potpuno drugačijih karakteristika od tvojih, a uspijevaš me uvjeriti da su pisane za tebe", rekao je Huljić. 

"Svaki put kad netko pjeva pjesme mog oca, podsjeti me na vremena da kad je bilo važno napisati dobru pjesmu", dodala je Aleksandra.

Dok su se čekali rezultati glasovanja nastupili su Vanna i Petar Grašo koji su predstavili svoje nove pjesme.

Nakon tri sata gledanja i zvanja, gledatelji su saznali da su večeras uzalud zvali jer ne ispada nitko. Zbog toga će sutra ispasti četvero kandidata, dvoje s najmanje glasova i dvoje u pjesmi spasa. Naime, produkcija je nakon nekoliko emisija shvatila da bi bilo da se sagleda šira slika obje večeri, a ne samo jedne.

Pročitajte više