O njima se manje priča, a bolje su od žena nogometaša: Upoznajte hrvatske žene košarkaša

Foto: Instagram/Facebook

DOK ljubitelji košarke jedva čekaju početak Eurobasketa, koji se igra i u Hrvatskoj, mi smo se odlučili posvetiti onima koje često ostaju u sjeni, ženama i djevojkama košarkaša. Sa ženama nogometaša već smo vas upoznali, a sad je došao red na sport koji nije "najvažnija sporedna stvar na svijetu".

Moramo primijetiti da su žene košarkaša daleko manje eksponirane u medijima, manje je manekenki i starleta, a daleko više žena koje imaju svoju karijeru i same zarađuju za život. S obzirom na to da se neke supruge i djevojke košarkaša nikada ne pojavljuju pred fotografima niti objavljuju fotografije na društvenim mrežama, listu smo proširili i na igrače koji nisu u hrvatskoj reprezentaciji.

Damjan Rudež sa svojom Smiljom Ninom živi u Americi, gdje on igra za Minnesota Timberwolvese. O Smilji Nini jako malo se zna, pažnju javnosti uspješno izbjegava, a primijetili smo da na Instagramu koristi Damjanovo prezime.

Ante Tomić, košarkaš Barcelone i hrvatski reprezentativac u vezi je sa stručnjakinjom za komunikacije i blogericom Katarinom Štimac. Zajedno žive u Barceloni, a ovo su ljeto proveli u domovini.

Nevena Banić Bilan supruga je Mire Bilana. Ova novinarka i blogerica ljubiteljica je mode, a s košarkašem Cedevite vjenčala se na Sejšelima.

Dario Šarić tri je godine u vezi sa Zagrepčankom Karlom Pušeljić. Studentica ekonomije mladog košarkaša, kojeg nerijetko uspoređuju s Draženom Petrovićem, u Turskoj posjećuje kad god može, s obzirom na to da je odlučna u namjeri da završi fakultet.

Djevojka Željka Šakića Valentina Čajo uspješna je frizerka i vizažistica, koja je zaslužna za atraktivan izgled brojnih dama s estrade.

Sljedeća je na našoj listi Tia Warren. Pokćerka Ljube Jurčića zbog košarkaša Chrisa Warrena preselila se u Dallas, a par ima i četverogodišnjeg sina Domenica. Posljednje mjesece 30-godišnja ekonomistica provela je u Hrvatskoj dok je njen suprug igrao u Makedoniji.

Luka Babić nije dio reprezentacije, no njegovu lijepu suprugu Barbaru morali smo uvrstiti na listu. Igrač Cedevite i njegova supruga roditelji su malenog Vita.

Mario Kasun i njegova supruga Raquel ljubitelji su tetovaža, iako ih ona ima daleko manje od svog supruga. Raquel je velika obožavateljice pjevačice Sade, pa kad je doznao da je njegova tadašnja zaručnica trudna predložio je da kćerkicu nazovu Sade. Nju je to oduševilo jer je Mario zapamtio razgovor koji su vodili na početku veze.

Pročitajte više