Obama se osramotio u restoranu

Foto: Hina
 
TKO BI rekao da se situacija poput ove može dogoditi i predsjedniku jedne od najmoćnijih zemalja svijeta. Barack Obama je, naime, nedavno doživio neugodnu situaciju u jednom restoranu u New Yorku kada je njegova kreditna kartica - odbijena.
 
"Čak sam i ja to doživio", rekao je Obama. "Pokazalo se da ju ne koristim dovoljno", rekao je novinarima u Bijeloj kući. "Pokušao sam objasniti konobaru da sam na vrijeme platio dospjeli račun na kartici, no bezuspješno", nastavlja Obama, prenosi BBC.
 
Obama je priču ispričao i Uredu za zaštitu potrošača u SAD-u te najavio nove mjere zaštite za korisnike kreditnih kartica. Navodno je, prema procjenama, samo prošle godine čak oko 100 milijuna Amerikanaca pogođeno krađom identiteta i krivotvorenjem kreditnih kartica, unatoč visokim mjerama zaštite, prenose tamošnji mediji. 
 
Inače, plaća američkog predsjednika iznosi 400.000 dolara godišnje, a Obama ima otvoren i neoporeziv račun na iznos od 50.000 dolara.
 
U neugodnoj situaciji koja se dogodila u restoranu, Obami je priskočila supruga Michelle koja je večeru platila svojom kreditnom karticom.
 

Pročitajte više