Obitelj koja ne poznaje granice: S maloljetnim kćerkama dosad su obišli više od 120 zemalja

Screenshot: Vimeo

OBITELJ Alboth iz Njemačke gaji ogromnu strast prema putovanjima i dosad su posjetili više od 120 zemalja u koje idu uglavnom automobilom, osim ako se ne radi o nekoj dalekoj destinaciji.

Anna je novinarka podrijetlom iz Poljske, dok je njezin suprug Thomas dizajner i fotograf. Upoznali su se na međunarodnoj konferenciji za mlade novinare u Bruxellesu i otada su nerazdvojni.

Kad god im to mogućnosti dopuste putuju svijetom, a sa sobom uvijek vode i djecu, četverogodišnju Hannu i dvoipolgodišnju Milu. Svoje dojmove s putovanja Anna i Thomas objavljuju na blogu, a za njega su prije dvije godine dobili nagradu poljskog izdanja National Geographica.

S tada šestomjesečnom Hannom, roditelji su se 2010. uputili na putovanje od šest mjeseci automobilom oko Crnog mora. U Berlin su se vratili preko Kavkaza i Kaspijskog mora. Kad im se rodila druga kćerkica, 2012. uputili su se na prekooceansku avanturu kroz srednju Ameriku.

Nedavno su bili i u susjednoj Bosni za koju kažu da im se jako svidjela. "Mila je trčala uokolo i svima govorila 'zdravo', a Hanna je pokušavala i razgovarati. Mislim da su se osjećale dobrodošlo i ugodno među ljudima u BiH, a svidjele su im se rijeke, jezera i vodopadi. Morali smo se kupati nekoliko puta dnevno", ispričala je Anna za portal Klix.ba.


Pročitajte više