Objavio nikad viđene snimke "Baywatcha": Bio sam Hasselhoffov dvojnik zahvaljujući njegovim krivim nogama

Screenshot: YouTube; Foto: Press

SPASILAC iz Los Angelesa, Michael Newman, objavio je snimke hit-serije koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti i otkrio detalje sa snimanja za Mail Online.
 
Newman, inače prijatelj iz djetinjstva kreatora serije "Baywatch" Grega Bonnana, otkrio je, između ostaloga, i kako je dobio ulogu u popularnoj seriji te još brojne nepoznate detalje sa snimanja serije.

Najzanimljivije je svakako to da je ulogu u seriji dobio zahvaljujući činjenici da Hasselhoff, jedan od glavnih protagonista serije koja je postigla golem uspjeh, ima krive noge pa ga je u nekim scenama Newman mijenjao, odnosno bio je njegov dvojnik. 
 
"Alex Daniels, koji je također bio Hasselhoffov dvojnik, i ja snimali smo opasne scene umjesto "Mitcha", primjerice, brze vožnje gliserom ili skakanje s litica. A ono što mislite da su Mitchove noge, u većini slučajeva bile su moje!", kaže Newman.
 
Newman također otkriva da je na snimanju radio kao savjetnik te da je Pamelu Anderson naučio trčati plažom onako kako to rade pravi spasioci.
 
 
"Zapravo sam ih sve naučio kako trčati plažom i plivati poput pravog spasioca. Bio sam savjetnik pri snimanju i stalno sam sugerirao scenografima što i kako moraju raditi da bi sve zajedno bilo uvjerljivo", opisuje Newman.
 
Newman je, kako otkriva, bio i svojevrsna inspiracija idejnom začetniku serije, Bonnanu. Serija je postigla veliki uspjeh, a procjenjuje se da je sam Hasselhoff od serije zaradio preko 70 milijuna dolara.
 
Newman se pojavio u ukupno 159 epizoda.
 
"S obzirom na to koliko sam doprinio seriji, nisu me tretirali s poštovanjem, a moj honorar je bio smiješan. Kada je snimanje započelo dobivao sam 350 dolara na dan", kaže Newman koji je nakon "Baywatcha" postao jedan od najpoznatijih holivudskih trenera za glumce kada se radi o snimanju scena na vodi.
 
Tako je, između ostalih, trenirao i Ashtona Kutchera, Kevina Costnera i Toma Hanksa.
 
Snimka koju je Newman objavio, zapravo je "teaser" koji je snimljen kao promo materijal za TV kuće, kada je serija "Baywatch" tek započela svoj put prema uspjehu.

Pročitajte više