Objavljene nominacije za 20. Porin

Foto: Press, Index, Marko Todorov/Cropix

OVOGODIŠNJA dodjela Porina održat će se 11. svibnja u dvorani na riječkom Zametu.

S obzirom na to da je u pitanju jubilarna godina Porin će donijeti retrospektivu svega što se događalo u proteklih 20 godina, a ovog su utorka objavljene i nominacije u CineStar Areni IMAX.

O tri najbolja u 50 glazbenih kategorija je proteklih tjedana odlučivalo više od 110 glasača, a njihova su imena obznanili brojni višestruki Porinovci i Porinovke: Natali Dizdar, Mirela Priselac Remi (Elemental), Maja Blagdan, Vanna, Nikša Bratoš, Elvis Stanić, Hladno pivo i Massimo i mnogi drugi.

A kako to obično i biva, u brojnim kategorijama nije bilo previše iznenađenja. Tako je najviše nominacija u najvažnijim kategorijama pokupio Tony Cetinski sa svojim albumom "Opet si pobijedila", a u najjačoj kategoriji, onoj za najbolji album godine natjecat će se uz bok Majalesima i njihovom albumu "Dva" te Prljavom kazalištu i njihovom posljednjem izdanju "Možda dogodine".

U podjednako prestižnoj kategoriji, Pjesma godine, birat će se između Tonyjeve pjesme "Opet si pobijedila", hit singla "Ulicama grada - pjesma sreće" Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice "Zbog tebe".

U kategoriji najbolje grupe s vokalom nominirani su Gustafi, Prljavo kazalište i Urban & 4, a za najbolju mušku vokalnu izvedbu natjecat će se Massimo, Oliver Dragojević i Tony Cetinski. Kad su u pitanju izvođačice, za Porina za žensku vokalnu izvedbu borit će se Ivana Kindl, Natali Dizdar i Radojka Šverko.

U kategoriji klupske glazbe za najbolji album natjecat će se Postolar Tripper, Mangroove i Edo Maajka, najbolji alternativni album bit će izabran između onih Majalesa, Boe i Svadbas, a u kategoriji najboljeg rock albuma nominirani su Gustafi, Urban & 4 i Prljavo kazalište.

Za najbolji album pop glazbe natjecat će se Luky, Pavel, Tony Cetinski i Nola, a onaj zabavne glazbe Đani Stipaničev, Željko Bebek i klapa Cambi. U kategoriji najboljeg novog izvođača nominirani su Mario Huljev, Ana Rucner i Radio Aktiv.

Popis svih kategorija i nominiranih provjerite ovdje.

Pročitajte više