Od djevojčice do bake u samo pet minuta: Američki filmaš savršeno simulirao proces starenja

Screenshot: YouTube

AMERIČKI filmaš Anthony Cerniello odlučio je simulirati proces starenja "stvorivši" osobu čije se lice polagano mijenja pred kamerama sve dok djevojčica s početka videa ne postane starica na kraju videa.

Petominutni video Cerniellova je verzija ideje "photo-a-day" koja je bila izuzetno popularna prije nekoliko godina.

Međutim, za razliku od onih koji su svakog dana snimali fotografiju kako bi prikazali proces starenja, Cerniellov projekt daleko je kompleksniji jer Danielle je nastala od više članica iste obitelji koje su snimljene u isto vrijeme.

"Ideja je bila stvoriti osjećaj da se nešto događa, ali da to ne možete vidjeti već osjetiti. Kao što je to slučaj i sa samim starenjem", rekao je autor za iO9.

Cerniello, inače redatelj brojnih reklama i spotova, otišao je na obiteljsko okupljanje svoje prijateljice Danielle i s fotografom Keithom Scirichiom okupio sve članice obitelji, od najmlađih do najstarijih, i snimio njihove fotografije.

Svaka je fotografija skenirana, a izabrane su samo one žene, djevojke ili djevojčice, sa sličnom strukturom lica. Tim animatora nakon toga je animirao postojeće fotografije i spojio ih tako da prijelazi postanu gotovo neprimjetni.

"Htio sa stvoriti osobu. Smatrao sam da tako mogu ispričati priču, ali na kraju sam dobio nešto robotski. Kao da je riječ o androidu", rekao je Cerniello.

Pročitajte više