Od šestotinjak ljudi samo jedna osoba pokušala pomoći izgubljenoj djevojčici

Screenshot: YouTube

U BRITANSKIM medijima ovih dana sve se više piše o poražavajućim rezultatima jednog socijalnog eksperimenta koji je pokazao da je od 616 prolaznika samo jedna osoba odlučila pomoći izgubljenoj djevojčici.

Djevojčice, čiji je zadatak bio izgledati "što izgubljenije", zabrinuto su stajale u jednom britanskom kolodvoru držeći igračku, ali prolaznici očito nisu reagirali na njih.

Mediji pišu kako je nekoć bilo normalno zastati i pokušati pomoći izgubljenom djetetu, ali to danas očito više nije slučaj. Naime, od čak 616 prolaznika, samo je jedna starija gospođa odlučila pomoći sedmogodišnjoj djevojčici dok su ih ostali samo zaobilazili.

"Stajala je predugo sama bez roditelja ili prijatelja pa sam joj prišla. Iako, moram priznati da nisam bila sigurna hoću li je zapitati je li sve u redu", rekla je Pearl Pitcher.

Stručnjaci ovu pojavu objašnjavaju zaposlenošću prolaznika, ali i strahom koji je u prvom redu prisutan kod odraslih muškaraca koji ne žele da se njihov postupak pogrešno protumači. No, dodaju i da bi briga za djecu trebala biti jača od straha.

Pročitajte više