Odvažni, a nježni: Crno-bijele fotografije prikazuju bikere u novom svjetlu



ONI vole pivo, brzinu i život na dva kotača. Oni su bradati, prljavi, beskompromisni i često previše glasni, zbog čega su čak završili kao predmet sprdnje legendarnog dvojca u jednoj od epizoda "South Parka". Istina, bikeri su tijekom godina stekli reputaciju koja im pretjerano ne ide na ruku. No, jedan je čovjek odlučio promijeniti sliku koju javnost ima o njima. Fotograf Sandro Miller proveo je godine putujući po Americi kako bi prisustvovao skupovima bikera, upoznao ih i fotografirao, prenosi Daily Mail.

Na svom je putovanju između južne Dakote, Wisconsina i Floride, Sandro imao prilike bolje upoznati život bikera, a sudjelovao je čak i na dobrotvornoj priredbi koju su organizirali za pomoć hendikepiranoj djeci. Njihovom ljudskošću, koja se inače zaobilazi u slici koje mediji daju, bio je dirnut.

"Postoji svojevrsna stigma vezana uz riječ 'biker'. No, to ne bi trebalo biti tako. Priznajem, i ja sam na početku imao slične stavove, osjećao sam se kao nevjerojatan licemjer slijedeći ih naokolo. Da, oni vole popiti pivo, ali to ne znači da nakon toga idu pljačkati ljude po gradu ili organizirati orgije. Shvatio sam da su oni doista sjajni ljudi i drago mi je što sam ih imao prilike upoznati", naglašava Miller. Svojim je fotografijama pod nazivom "American Bikers" Miller na kraju uspio uhvatiti "drugo lice bikera", pokazujući kako i muškarci koji izgledaju opasno imaju svoju nježniju i ranjiviju stranu.

Pročitajte više