Oglasili se hakeri: Tek stiže prava stvar, objavit ćemo fotke i fantazije preljubnika

Screenshot: YouTube

ANONIMNI hakeri koji su objavili podatke korisnika stranice za preljube Ashley Madison nakon nekoliko dana šutnje napokon su se oglasili. Poručili su da su objavljeni podaci tek vrh sante leda, jer imaju još more neobjavljenih podataka. The Impact Team, kako se hakeri nazivaju, ismijala je razinu sigurnosti koju je stranica pružala svojim klijentima.

"Nitko nije pazio", rekli su za stranicu Motherboard, dodavši da su naporno radili kako nitko ne bi primijetio njihov napad na stranicu.

Objavljeni su osobni podaci više od 37 milijuna klijenata ove stranice, a mediji su objavili da je jedna žena u Velikoj Britaniji već pokrenula razvod od supruga koji je redovito koristio usluge stranice. Pravni stručnjaci predviđaju da će se Avid Life Media, kompanija u čijem je vlasništvu Ashley Madison, suočiti s lavinom tužbi koje će podnijeti klijenti čija je privatnost narušena.

Hakeri su materijale prikupljali godinama, a tvrde da imaju još oko 300 gigabajta materijala, koji uključuje dopisivanja zaposlenika stranice te fotografije koje su korisnici razmjenjivali i sadržaje njihovog dopisivanja. Dodali su da i da neke seksualno eksplicitne fotografije ipak neće objaviti.

Najavili su da će napasti i druge kompanije koje "zarađuju na patnji ljudi" te korumpirane političare. Negirali su da su ucjenjivali korisnike stranice, optužujući Avid Life za izmišljanje tih tvrdnji.

"Avid Life MEdia je poput dilera koji zloupotrebljava ovisnost ljudi", zaključili su. 

Pročitajte više