Okruženi zlatom, bogatstvom i izobiljem: Kraljevsko vjenčanje jedne od najbogatijih obitelji na svijetu

KĆI BRUNEJSKOG sultana, jednog od najbogatijih ljudi na svijetu i apsolutnog vladara države smještene na otoku Borneo, vjenčala se ovog četvrtka za Pengirana Hajija Muhammada Ruzainija u nevjerojatnoj ceremoniji održanoj u monarhovoj palači koja ima čak 1700 soba.

Princeza Hajah Hafizah Sururul Bolkiah, kojoj su 32 godine, peto je dijete sultana i njegove supruge, kraljice Salehe, i njezin 29-godišnji mladoženja zavjete su razmijenili pred obitelji i prijateljima, ali i brojnim uvaženim inozemnim gostima.

I mlada i mladoženja rade u vladi kao sultanovi zaposlenici: princeza, koja ima diplomu poslovne administratorice, zaposlena je u Ministarstvu financija, dok Ruzaini radi u uredu premijera-sultana.

Malenom bogatom zemljom ista kraljevska obitelj vlada već 600 godina, a sultan Hassanal Bolkiah, koji je i premijer, ujedno izvršava i dužnosti ministra financija i obrane. Ima 12 djece, pet sinova i sedam kćeri, iz tri braka, a posljednje vjenčanje koje uključivalo jedno od njegove djece zbilo se 2007. godine.

Nakon što su razmijenili zavjete par još uvijek očekuje vrhunac svadbene ceremonije koji će se odviti ove nedjelje, tjedan dana nakon početka brojnih proslava i običaja vjenčanja, a tad će biti predstavljeni takozvanom kraljevskom sudu.

Ovotjedna su događanja uključivala i noćna bdijenja u palači kako bi par bio blagoslovljen, a oni će se svojim sunarodnjacima uskoro predstaviti i javnom procesijom kroz glavni grad - u Rolls Royceu.

Pročitajte više