Olimpijac pokušao spasiti ozlijeđenu srnu, nosio je na leđima tri kilometra

Foto: Twitter, Guliver Image/Getty Images

ZLATNI britanski olimpijac Greg Rutherford pokazao je da ima i zlatno srce.


On je na leđima do svoje kuće više od tri kilometra nosio ozlijeđenu srnu na koju je naišao šećući pse, piše Daily Mail.

Skakač u dalj je životinju, koja je imala slomljenu nogu i koju je prozvao Doris, pronašao u blizini svojeg doma u Buckinghamshireu, a nakon što je nazvao organizaciju RSPCA (zaduženu za sprječavanje okrutnosti nad životinjama), rekli su mu da će ona morati biti uspavana. Za Mirror je kazao: "Nakon što sam RSPCA objasnio što se dogodilo, rekli su mi da je moraju uspavati, ako će je oni pokupiti. Nisam želio da se to dogodi pa sam pronašao kliniku koja radi 24 sata. Oni su došli, sredili joj nogu i odveli je na oporavak".

"Upravo sam nosio ozlijeđenu srnu otprilike 3,2 kilometra i sad čekam da joj dođu pomoći. Jadna je slomila nogu", napisao je na Twitteru. Kasnije je dodao da joj je noga imobilizirana te da se nada da će preživjeti. Otkrio je da se srna, u trenutku kad ju je pronašao, nije mogla micati. A budući da ju nije htio ostaviti takvu ozlijeđenu nosio ju je na leđima do kuće, kamo je stigao prekriven krvlju čime je šokirao svoju djevojku Susie.

Ipak, unatoč njegovom trudu i trudu zaposlenika klinike, Doris nije uspjela preživjeti. Glavna sestra Clare Campbell kazala je da je Doris uspavana jer je imala "strašne ozljede zdjelice": "Ipak nam je drago da je spašena jer bi inače umirala u agoniji danima u šumi. Barem smo joj olakšali bol i držali je na suhom i toplom", kazala je.

Rutherford je na Twitteru napisao: "Danas je jako tužan dan. Doris, ozlijeđena srna koju sam jučer doveo kući, morala je biti uspavana zbog preteških ozljeda".
 

Pročitajte više