On tvrdi da gotovo nije jeo pet godina: Živi od svjetlosti, zraka i "božjih vibracija"

Screenshot: National Geographic

KIRBY DE LANEROLLE muškarac je sa Šri Lanke koji tvrdi da posljednjih pet godina nije jeo ništa, umjesto toga "udisao" je svjetlost, zrak i "božje vibracije".

Njega nazivaju bretharianom, odnosno čovjekom koji živi samo od zraka, odbacivši vodu i hranu, prenosi Huffington Post.

Iako mu ovo nije prvo pojavljivanje u medijima, De Lanerolle ponovo je pažnju privukao pričajući za Taboo USA o "breatharijanizmu", tvrdeći da je jako dobar za zdravlje: "Postoje izvori energije koji su bolji od kalorija u hrani koje unosite u tijelo. Kalorije dolaze iz fotona i svjetla i vibracija i vjetra. Sve vas može hraniti, ako su vam otvoreni energetski centri", izjavio je. Osim toga, De Lanerolle tvrdi da se ne osjeća dobro kad nešto pojede.

Naime, ipak je priznao da je u posljednjih 10 mjeseci pojeo sedam obroka, ali pazio je da niti jedan od njih nema više od 500 kalorija: "Prosječan čovjek pojede tri obroka dnevno, 90 mjesečno. U posljednjih deset mjeseci ja sam pojeo sedam obroka i to nikad nisu bile velike količine".

Također, pojasnio je i zašto se ne osjeća dobro kad jede: "U ovom stanju svijesti, kad jedem osjećam se jako umorno. Postanem manje svjestan stvari oko sebe", izjavio je čovjek koji, između ostalog, tvrdi da bi ga ovaj način života mogao učiniti besmrtnim.

Pročitajte više