Ona je ljuta na sve vas koji osuđujete i besramno buljite u debele osobe

Screenshot: YouTube

AMERIČKA studentica i spisateljica, koja za sebe kaže da je "aktivistica za prava debelih", osmislila je pet jednostavnih pravila, kojih bi se trebali držati svi oni koji imaju problem s tim da vide debele osobe oskudno odjevene.

"Ne vjerujem da postoji ništa loše u tome da si debeo. Zapravo, ja volim biti debela", objasnila je Erin McKelle u svom blogu na Huffington Postu. Djevojka koja na Twitteru redovito objavljuje fotografije na kojima nosi odjeću koja malo toga skriva, smatra kako su deblji ljudi  konstantno izloženi društvenoj nepravdi.

"Neki ljudi se zaista trebaju educirati o tome kako se odnositi kada vide debelu curu koja je malo istaknula obline. Ovo ljeto sam doživjela previše bezobraznih pogleda stranaca i vrijeme je da tome stanemo na kraj", pojasnila je McKelle svoju inicijativu. U svom zapisu, objasnila je kako postoje mnogo važniji problemi u svijetu, dok njena debljina ne ulazi u taj okvir.

"Manje buljite u nas, nismo slatkiši za oči", sarkastično je savjetovala. Negativni komentari te pokušaji da je se posrami zbog toga što se oblači onako kako to želi, bez obzira na debljinu, kako kaže, nisu pošteni. Njezin blog možete u cijelosti pročitati ovdje.

Pročitajte više