Organizirali prodaju limunade: Djeca skupljaju novac za izgradnju paviljona u čast preminuloj majci

DJECA Tracy Downer, žene poginule u automobilskoj nesreći u srpnju ove godine u američkoj državi Georgiji, odlučila su sakupiti novac kako bi se njihovoj majci izgradila uspomena u obliku posebnog paviljona.

Devetogodišnji Sam i sedmogodišnja Lucy organizirali su prodaju limunade u svojem kvartu u Atlanti, prenosi CNN. Njihova je majka stradala nakon što se vozač kamiona, koji je prošao kroz crveno svjetlo, zabio u automobil u kojem je bila s prijateljicom Michelle Chinnis. Obje su žene smrtno stradale.

Tracyjin suprug Jeff ispričao je da obitelj prima nevjerojatnu potporu otkad se nesreća dogodila, susjedi su im donosili obroke, a sad su i velikodušno ostavljali novac za limunadu koju su djeca spravila: "Naša je zajednica reagirala na vrlo poseban način, a djeca su ovo sama smislila. Susjedi mi pomažu oko djece. Stvarno su nevjerojatni". Iako nisu bili baš razgovorljivi pred kamerama Sam i Lucy objasnili su da bi njihova majka sigurno bila ponosna, a svaki dolar prikupljen na ovaj način bit će uložen u postavljanje svojevrsne spomen ploče u njihovom kvartu. U lokalnom parku bit će otvoren paviljon nazvan Tracy Downer Picnic Pavilion.

"Bit će to gorko-slatka uspomena - vidjeti njezino ime i lijepu strukturu na kojoj će biti napisano", dodao je Jeff.

Pročitajte više