Osmogodišnji dječak-heroj spasio oca nakon nesreće, socijalna služba oduzela ga obitelji

Screenshot: YouTube

JOSHUA GARCIA ima tek osam godina, a zahvaljujući svojoj hrabrosti i snalažljivosti postao je ovog petka jedna od najvećih vijesti u američkim medijima.

On je, naime, preživio pad automobila u rijeku, otplivao do obale, hodao kilometar i pol do svoje kuće, probudio majku i zatražio je da nazove 911 kako bi spasio oca ozlijeđenog u nesreći, piše Opposing Views. Ali, dok se dječaka proziva herojem, njegov bi otac mogao završiti u zatvoru budući da postoji sumnja da je vozio prebrzo ili pod utjecajem alkohola.

Ovog četvrtka oko tri sata ujutro Eugene Garcia bio je u automobilu sa svojim sinom u Fitchburgu u Massachusettsu kad je auto udario o zaštitnu ogradu, poletio u zrak i sletio na pješčani sprud u rijeci Nashua. On je ostao zarobljen u automobilu, ali Joshua je uspio izaći te na kraju tako i spasiti svog oca.

A nakon što su obojica pušteni iz bolnice, dječak je oduzet roditeljima. Socijalna služba tvrdi da moraju istražiti slučaj, situaciju u obitelji i zašto su se otac i sin sami vozili u automobilu usred noći.

Pročitajte više