Osvetio se krokodilu četiri mjeseca nakon što mu je pojeo trudnu suprugu

Foto: JLP

MUBARAK BATAMBUZE, ribar iz Ugande, četiri se mjeseca pripremao za borbu s krokodilom koji je ubio i pojeo njegovu trudnu suprugu.

50-godišnji Batambuze kod lokalnog kovača je naručio specijalno koplje čija je izrada trajala mjesec dana, a kojim je ubio sedam i pol metara dugog i preko pola tone teškog krokodila, i to nakon sat i pol duge borbe.

Naime, krokodil je njegovu suprugu, u osmom mjesecu trudnoće, zgrabio kada je u društvu nekoliko prijateljica otišla po vodu na obližnje jezero Kyoga.

"Bio sam prestravljen, a ono što mi je pomoglo u borbi jest koplje", kazao je Batambuze, prenosi Daily Mail.

Krokodil kojeg je usmrtio svojim kopljem već je bio osumnjičen za ubojstvo čak šest žena i nekoliko djece koji su na istom mjestu dolazili po vodu.

Batambuze je tijekom prva tri mjeseca bio obuzet ljutnjom, tugom i željom za osvetom, a potom je naručio posebno koplje koje je bilo dizajnirano tako da prilikom izvlačenja iz krokodilova mesa, načini što veću štetu. Planirao ga je ubosti u trbuh.

Kada su njegovi prijatelji vidjeli koliko je krokodil velik, preklinjali su Batambuzu da odustane, no njemu tako nešto nijednom nije palo na pamet.

"Nisam se bojao smrti, ušao sam u jezero, samo sam želio da umre. Moji su mu prijatelji odvraćali pažnju bacanjem kamenja. Kada sam mu probio trbuh, još nije bio spreman umrijeti", kazao je 50-godišnjak kojemu su prijatelji pomogli u borbi te izvlačenju krokodila iz jezera.

Njegovo tijelo su odnijeli u svoje selo, a Batambuza je proglašen herojem.

Pročitajte više