Osvojio golemu količinu novca, a iskoristit će ga da bi pomagao djeci

Ilustracija: Shutterstock

U VELJAČI je u SAD-u osvojen šesti najveći iznos na lutriji Powerball, 425 milijuna dolara otišlo je u ruke muškarca iz Kalifornije.

Njegovo je ime B. Raymond Buxton, a čekao je gotovo mjesec dana da pokupi svoju nagradu što je napravio ovog utorka u sjedištu lutrije u Sacramentu, piše Huffington Post. Identitet nije do kraja otkrio, budući da se fotografirao s čekom preko lica, a o njegovim je planovima s novcem za medije progovorio glasnogovornik Sam Singer.

"Želi živjeti život kao i dosad. Spadao je u dobrostojeće Amerikance srednje klase, a danas je pošteno bogat. Ne želi razgovarati izravno s medijima niti otkriti svoje godine, adresu ili što je radio u životu", kazao je Singer i dodao da je čekao do 1. travnja da se javi jer ima "zdrav smisao za humor", ali i zato što je od veljače s računovođom slagao račune, osnovao dobrotvornu ustanovu i rješavao porez.

Preko službene izjave u utorak je poručio: "Uživat ću u novom poslu u dobrotvornoj zakladi koja je usredotočena na zdravlje djece, onom koja gladuju i njihovo obrazovanje".

 

Pročitajte više