Otkriveno tko je kreirao haljinu koju će Kolinda nositi na inauguraciji

Foto: Hina

NOVOIZABRANA hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ove će nedjelje na svojoj inauguraciji nositi haljinu hrvatskih dizajnera koji stoje iza zagrebačke modne kuće Moda Stolnik, ekskluzivno doznaje RTL.

"Time što će predsjednica nositi proizvode hrvatskih obrtnika što tekstila, što kože malih proizvođača daje svakako obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu veliku podršku", prokomentirala je Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore.

"Ideja je uvijek pokazati domaće. To je najbolje unovčila žena od Obame, koja je stalno inzistirala na američkim dizajnerima, koji imaju vrtoglavi rast i porast svoje prodaje i svojeg dizajna itd. u svijetu čak", objasnio je stilist Borut Mihalić.

Šuška se kako će Kolinda odabrati plavu haljinu, a za svečanu frizuru pobrinut će se njezina dugogodišnja prijateljica Renata.

"Neke stvari, koje je do sada imala u predsjedničkoj kampanji, nisu spojive s biti predsjednicom. Znači taj nekakav stil prevelikih, predugačkih trepavica, i te neke stvari. Kad pogledamo
bilo kojeg hrvatskog predsjednika, oni su se svi u jednom trenutku malo ušminkali", komentirao je Mihalić.

S obzirom na to da se radi o strogom protokolu, neke pojedinosti svečanog stylinga se također mogu predvidjeti.

Mihalić je također istaknuo kako misli da se od svečane lente odustalo:

"Od neki dan znam da je pitanje bontona nošenja lente. Naime,lenta se ne može nositi na kaputu, može biti direktno na odijelu ili ženskom kostimu ili nekakvoj svečanoj haljini.. No, mislim da se od lente odustalo. No, naravno, vidjet ćemo sve u nedjelju".

"Kad je riječ o suknji ili haljini, preporučuje se da dužina suknje ne ide iznad koljena, nego na pola koljena ili da pokriva koljeno. Krzno se ne preporučuje, ti krzneni detalji, nekakvi prenaglašeni printevi, nekakve sekvence koje se sjaje, sjajni nekakvi materijali, to nije preporučljivo", kazao je Dalibor Betti koji je za inauguraciju odijevao prvu damu, Tatjanu Josipović.

Pročitajte više