Ova vila mogla bi (debelo) srušiti rekord i postati najskuplji dom na svijetu

Foto: McClean Design/Bloomberg

FANTASTIČNA vila u Los Angelesu sa svim pogodnostima koje možete zamisliti mogla bi oboriti rekord najskupljeg doma na svijetu.

Kuća s posjedom, za koju se navodi da će biti najveća u američkoj povijesti, trenutno se radi na brdu u Bel Airu, ali već je se procjenjuje na 500 milijuna dolara.



Izgled posjeda osmislio je Paul McLean, a on će uključivati golemu glavnu kuću (6900 četvornih metara) i tri manje. Cijenu mu je, naravno, dodatno podigla luksuzna lokacija u kvartu bogataša, a iz nje će se na svih 360 stupnjeva protezati pogledi na Los Angeles. Osim prostora za život posjed će, za 20 mjeseci kad bude završen, sadržavati i garažu za 30 automobila, "casino u Monaco stilu", a samo glavni dnevni boravak u glavnoj kući proteže se na 460 četvornih metara, javlja Bloomberg.


"Kuća će imati svaku pogodnost koja na svijetu postoji. Cijena koja se traži bit će 500 milijuna dolara", poručili su iz tvrtke naručitelja.



Trenutno je najskuplji američki dom ikad prodan posjed u East Hamptonu koji je prošle godine kupljen za 145 milijuna dolara. Najskuplji dom na svijetu je trenutno 221 milijun dolara vrijedan penthouse u Londonu, kupljen 2011. godine. Trenutno najskuplji posjedi na tržištu uključuju imanje na Azurnoj obali za 425 milijuna dolara, penthouse u Monacu za 400 milijuna i londonski dvorac za 365 milijuna dolara. Ali, pitanje je može li proizvođač za ovaj posjed dobiti željenih 500 milijuna dolara, napominje Bloomberg.
 

Pročitajte više