Ovaj je frajer obišao sve zemlje svijeta. Evo kako mu je to uspjelo

Foto: Facebook

NA GUNNARA Garforsa ljubomorni su svi koji obožavaju putovanja, ali ih posao sprečava da putuju onoliko koliko bi željeli.

Garfors je naime uspio proputovati baš sve zemlje na svijetu i to prije 40. rođendana, a sve to uz stalan posao i puno radno vrijeme. Ovaj svjetski putnik radi za Norwegian Broadsacting Company, norvešku državnu radioteleviziju, a usput je i voditelj u vlastitom radijskom kvizu s temom putovanja, koji se emitira tri puta tjedno.

Kada su ga upitali kako je uspio zadržati posao i toliko putovati, rekao je da gotovo svakodnevno radi prekovremeno, ali ima dogovor sa šefovima da mu višak sati ne bude dodatno plaćen, nego da zauzvrat dobije slobodne dane. Naravno, pritom je vrlo zahvalan nadređenima, bez čijeg razumijevanja ne bi mogao ostvariti planove.

 

When in North Korea, do not do as the North Koreans do.

Posted by Gunnar Garfors on Sunday, 9 June 2013

Produženi vikend

Garfors u pravilu uzme slobodan četrvrtak ili petak i tako si produži vikend da bi mogao putovati.

"Otputujem u srijedu poslije posla, obično noćnim letom, tako da na svoju destinaciju stignem već u četvrtak ujutro", pojasnio je za Busines Insider, dodajući u pravilu uvijek radi na putu. Štoviše, priznao je da zapravo gotovo uvijek radi i cijelo vrijeme odgovara na emailove. Od laptopa se ne odvaja.

 

In Cape Verde. Aka. country number 198.More Cape photos here: http://www.garfors.com/2012/06/press-photos.html

Posted by Gunnar Garfors on Thursday, 9 May 2013

"Zapravo mi klasično odmaranje uopće ne ide", rekao je Garfors. Ono što mu svakako pomaže u planiranju putovanja jest činjenica da živi i radi u Norveškoj, u kojoj je uobičajeno dobiti pet tjedana plaćenog godišnjeg odmora, a uz dodatne blagdane poput Božića ukupno se skupi i do sedam tjedana, tvdi ovaj svjetski putnik.


Također, Garfors redovito nastoji produžiti i sva poslovna putovanja. Budući da mu posao sam po sebi iziskuje odlazak u pojedine dalje destinacije, na kraju svakog takvog puta uzme nekoliko slobodnih dana, pa si tako uštedi trošak leta u jednom smjeru.

Pročitajte više