Ovaj put Katy Perry zvijezda MTV-jeve dodjele, ali i Miley ponovo našla način da privuče pažnju

Foto: Guliver Image/Getty Images

KATY PERRY proglašena je ove nedjelje najboljom izvođačicom na dodjeli glazbenih nagrada MTV EMA u Amsterdamu, One Direction najboljim pop-izvođačima, dok je Eminemu dodijeljena titula "globalne ikone".

Natjecanje za najbolju pjevačicu izazvalo je najveće zanimanje na 20. godišnjoj dodjeli europskih nagrada, a Katy Perry osvojila ju je treći put zaredom, ovaj put pretekavši Lady Gagu i Miley Cyrus.

Američka pjevačica nagradu je proslavila izvedbom pjesme "Unconditionally", dok je Miley Cyrus crvenim tepihom prošetala s porukom "Molim vas, zaustavite nasilje", tijesno omotanom oko bokova. Još jednom je privukla pažnju, a ovaj je put to učinila tako što je nasred pozornice - zapalila (navodni) joint.

Osim toga na crvenom tepihu pojavila se u haljini na kojoj su se nalazili Tupac i Notorious B.I.G. uz ispisanu poruku: "Molim vas zaustavite nasilje".

Britansko-irski boy bend One Direction osvojio je nagradu za najbolje pop-izvođače, dok je Harry Styles, koji se u bendu osim pjevanjem ističe i vezama sa slavnim djevojkama, dobio nagradu i za najbolji stil.


Američki reper Eminem osvojio je nagradu za životno djelo "Global Icon", kao i nagradu za najboljega hip-hop izvođača samo tjedan dana nakon što je proglašen umjetnikom godine na prvoj dodjeli glazbenih nagrada YouTubea.

Najbolji alternativci su Thirty Seconds to Mars, a frontmen benda Jared Leto primajući nagradu pozvao je na minutu šutnje za stradale u udaru tajfuna Haiyan na Filipine u kojemu je poginulo 10.000 ljudi.

Justin Bieber zadržao je titulu najboljega pjevača četvrtu godinu zaredom, dok su Beyonce i Bruno Mars nagrađeni za najbolji nastup uživo i najbolju pjesmu.

Od svih live nastupa najviše je pažnje privukla Katy Perry, izvedbom pjesme za koju je i osvojila nagradu.

Pročitajte više