Ove godine nominirani su za Oscara, a ovo su njihovi sramotni počeci

Foto: YouTube

NOMINIRANI za nagradu Oscar uglavnom predstavljaju izbor najtalentiranijih (ili najpoznatijih) glumaca današnjice.

No, i takvi su morali dobro "izbrusiti" vlastiti glumački zanat kroz svakakve uloge, a kao što je opće poznato svaki početak je težak i u slučajevima poput ovih, pomalo težak za gledati.

Glumice nominirane za nagradu Oscar u glavnoj ulozi

Juliane Moore

"As the World Turns"

Juliane Moore karijeru je započela TV projektima, tijekom posljednje sezone sapunice "The Edge of Night", a glumila je Carmen Engler, djevojčicu švicarsko-francuske nacionalnosti jer nije mogla odlučiti je li Švicarka ili Francuskinja, a sve zbog promjenjivog naglaska. No sve u svemu, Moore je svoj put nastavila u "As the World Turns" gdje je prihvatila ulogu biti dvije polusestre, Frannie i Sabrina Hughes, a u videu pogledajte kako to izgleda kada se dvije polusestre konačno upoznaju.

Reese Witherspoon

"Man in the Moon"

Reese Witherspoon imala je samo 14 godina kada je sudjelovala na otvorenoj audiciji za "Man on the Moon", gdje glumi Dani Trant, djevojčicu koja prolazi iskustvo prvog poljupca zbog čega ju otac izmlati remenom.

Marion Cotillard

"Highlander"

Prije no što se probila do holivudskog blještavila, francuska glumica morala je glumiti u američkoj TV seriji "Highlander", a na što je ličila ta serija pogledajte u videu.

Felicity Jones

"The Worst Witch"

Felicity je svoj put ka slavi "orala" različitim početnim ulogama, među kojima je bila i "The Worst Witch", humoristična TV serija za klince u kojoj je Jones glumila malu vješticu.

Rosamund Pike

"007: Die Another Day"

Odlično je odglumila psihopata u "Gone Girl" i zagorčala život Benu Afflecku, no do takvih je uloga bilo potrebno nekako doći, a Rosamund Pike morala je odglumiti i neke uloge po kojima vjerojatno ne želi biti zapamćena.

Glumci nominirani za nagradu Oscar u glavnoj ulozi

Michael Keaton

"Mister Rogers' Neighborhood"

 

 

Michael Keaton oduvijek je bio odličan glumac, što je potvrdila i njegova nominacija za Oscara, a briljirao je i u "Batmanu", pa čak i u "Bubimiru". No trebalo je doći do nominacije za Oscara, a sve je započelo nimalo oskarovskim "Mister Rogers' Neighborhood".

Steve Carell

"Curly Sue"

Iako je najpoznatiji po ulogama u urnebesnim komedijama, Steve Carell je prvi puta snimio "ozbiljniju" ulogu i već je nominiran za Oscara. No, trebalo je do toga doći, a evo trenutka u kojem je Carell odigrao prvu ulogu ikad.

Bradley Cooper

"Sex and the City"

Bradley Cooper "Američkim snajperom" i mnogim drugim kvalitetnim projektima dokazao je da je holivudska zvijezda koja će se zadržati još dugi niz godina, a mnoge ga obožavateljice možda pamte kao ovisnika u popularnoj seriji "Seks i grad". Imao je 24 godine.

Možete ga pogledajte klikom na link.

Benedict Cumberbatch

"Heartbeat"

Benedict Cumberbatch je bio star otprilike kao i Bradley Cooper kada je započeo glumačku karijeru, a sudjelovao je u britanskoj policijskoj drami "Heartbeat" u kojoj je glumio poprilično bahatog bogatunčića.

Eddie Redmayne

"Elisabeth I"


Eddie Redmayne jedan je od rijetkih glumaca koji se može pohvaliti vrlo "stabilnom" glumačkom karijerom u kojoj se nije imao čime pretjerano posramiti, no jedna od eventualno slabijih uloga bila je ona u britanskoj TV seriji "Elisabeth I".

Video pogledajte na linku.

Glumice nominirane za nagradu Oscar u sporednoj ulozi

Laura Dern

"Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains"

Preko "Jurskog Parka" do nominacije za Oscar u "Wild", no Laura Dern morala je odraditi i onaj "gadan" dio, a riječ je o filmu "Ladies and Gentlemen: The Fabulous Stains" gdje je bila dio ženskog punk benda.

Meryl Streep

"The Deadliest Season"


Glumica s uvjerljivo najviše nominacija za nagradu Oscar u karijeri (ovo joj je još jedna) imala je dosta sreće u stvaranju glumačkog zanata (ili jako dobrog agenta), a "The Deadliest Season" joj je bila tek druga uloga u karijeri.

Video pogledajte na linku.

Patricia Arquette

"A Nightmare on Elm Street 3: The Dream Warriors "

Arquette je imala 19 godina kada je dobila prvu ulogu u trećem filmu horor franšize "Strava u Ulici Brijestova". Iako trojku mnogi pamte kao jedan od najboljih filmova franšize, Patricia Arquette bila je prilično neuvjerljiva u ulozi suicidu sklone tinejdžerice.

Keira Knightley

"Royal Celebration"

Keira je svoju prvu ulogu dobila u dosadnjikavoj britanskoj obiteljskoj drami, no mora se priznati da je sama Keira bila prilično simpatična.

Emma Stone

Izvedba pjesme "Bitch"

Vrlo dobra glumica, sasvim sigurno s obzirom da je nominirana za nagradu Oscar. No pogledajte je dok pjeva "Bitch" Meredith Brooks. Imala je oko 16 godina, a to joj je bilo prvo pojavljivanje na TV ekranu.

Glumci nominirani za nagradu Oscar u sporednoj ulozi

Robert Duvall

"Alfred Hitchcock Presents"

Glumac s bezbroj uloga za sobom i apsolutna legenda Hollywooda. Roberta Duvalla možda volite ili ne volite vidjeti u filmu, ali malo tko mu može zanijekati glumačko umijeće. Prije no što se proslavio u klasiku "To Kill a Mockingbird" Duvall je glumio u Hitchcockovoj TV seriji "Alfred Hitchcock Presents".

Ethan Hawke

"Explorers"

Hawke je prilično šarao po filmovima; neki su bili bolji, drugi lošiji, no u paketu se radi o vrlo dobroj glumačkoj karijeri, a krenuo je u prilično zabavnom filmu za klince i obitelj, "Explorers".

J.K. Simmons

"Popeye Doyle"



Ako su Cumberbatch i Cooper bili "prestari", J.K. Simmons bio je "djed". Glumac, vjerojatno najpoznatiji po sporednim ulogama koje je uredno odlično odrađivao, prvu je ulogu dobio u TV filmu "Popeye Doyle" u kojem glumio policajca koji izgovara tek nekoliko rečenica. Također je znakovito kako je glavnu ulogu u filmu imao Ed O'Neill, koji će se kasnije proslaviti ulogom Ala Bundyja. 

Mark Ruffalo

"American Nuclear"

Mark Ruffalo imao je 22. godine kada je dobio prvu priliku u glumačkim vodama u pilot epizodi potencijalne TV serije "American Nuclear", a cijelu je možete pogledati u priloženom videu.

Edward Norton

"Only in America"


Vjerojatno će biti najpoznatiji po ulozi šizofreničara u "Klubu boraca", ili pak kao skinjara u "American History X" no i Edward Norton je morao početi negdje, što se dogodilo upravo u ovom videu koji je doduše bez zvuka, no radi se o VHS izdanju koje je trebalo pomoći pri edukaciji engleskog jezika.

Video možete pogledati na ovom linku.
 

Pročitajte više