Ovi hitovi iz ´90-ih puno su mračniji nego što ste mislili

Screenshot: YouTube

IZA VESELIH rifova i zaraznih melodija ovih hitova kriju se mračne teme.

'90-te, u glazbenom smislu, većina pamti kao razdoblje zabavnih mainstream hitova koji su punili radijski eter, ali kada malo bolje proučite tekstove nekih pjesama shvatit ćete da tema pjesama zapravo i nije bila zabavna. Mashable je napravio listu 11 pjesama koje smo krivo shvatili.

1. Pjesma "Slide" grupe Goo Goo Dolls bavi se mladim parom koji se suočava s neželjenom trudnoćom.



2.
"Waterfalls" grupe TLC obilježila je '90-te, a u pjesmi se zapravo "skrivaju" teme poput ilegalne prodaje droge i epidemija HIV-a.



3. Grupa Third Eye Blind 1997. godine izbacila je svoj prvi singl "Semi-Charmed Life" koji govori o borbi s ovisnosti o crystal methu.



4.
Pjesma "Barbie Girl" naoko djeluje kao oda posvećena slavnoj lutki."Zapravo prikazuje zlostavljanje proletarijata od strane buržoazije u kapitalističkom sistemu, koristeći Barbie lutku kao metaforu", piše Mashable. 



5. "Come to my Window" Melisse Etheridge nije klasična ljubavna pjesma, nego oda o slomljenom srcu i mućenju u vezi koja propada.



6. Okosnica pjesme "No Rain" grupe Blind Melon je borba s depresijom.



7. Jeste li ikada razmišljali o tome kakav je to osjećaj doći kući i shvatiti da je vaš partner nestao bez traga? Upravo je to tema pjesme "Good".



8. Ovo je vjerojatno jedna od "najzaraznijih" pjesama ranih '90-ih, ali baš i nije nevina. "Ako pažljivo poslušate, čut ćete buncanje izmučene duše koja je zarobljena u ozbiljno nezdravoj disfunkcionalnoj vezi", piše Mashable.



9. Vjerojatno mislite da se pjesma "MMMBop" greškom našla na listi, ali ovaj "veseli" hit grupe Hanson tematizira kratkotrajnost prijateljstva.



10. Kao i "No Rain", "Steal my sunshine" pjesma je o depresiji i o tome kako vam druga osoba "može oteti sunce i natjerati vas da se osjećate još gore".



11. Zvukom najmanje vesela pjesma na listi, hit "Bittersweet Symphony" grupe Verve, govori o osjećaju bespomoćnosti. Tekst prikazuje osjećaj jada zbog svakodnevnih životnih problema.

Pročitajte više