Ovi kućni ljubimci nisu za svakoga: Student živi s 200.000 žohara

Screenshot: YouTube
KYLE KANDILIAN je student iz Michigana koji ima veoma neobičan hobi - uzgaja žohare kao kućne ljubimce.


Zidovi sobe ovog 20-godišnjaka prepuni su plastičnih kutija u kojima drži 130 različitih vrsta žohara, a trenutno ima oko 200.000 jedinki, piše Oddity Central.

Otkad je na jednom sveučilištu vidio izložbu žohara, njegova ljubav prema njima nije splasnula. "Kyle, nikad nećeš unijeti žohara u ovu kuću", rekla mu je majka, no čini se kako ipak posustala pred Kyleovom snažnom voljom i odlučnošću.

Kyle pokušava obraniti "čast" žohara tvrdeći kako su samo dvanaestak vrsta od njih 4000 zapravo štetočine. Jednom je prilikom upotrijebio vazelin kako se njegovi žohari ne bi širili kućom, a tu je ideju kasnije podijelio s prisutnima na sajmu znanosti u Detroitu, što mu je donijelo glavnu nagradu i nekoliko školarina.

Iako su žohari Kyleu prvenstveno hobi, on ga je uspio pretvoriti i u zaradu. Prodaje ih na sajmovima, a neki primjerci mogu doseći cijenu od 150 do 200 dolara što mu pomaže da financira svoja druga dva hobija, videoigrice i vrtlarenje.

Na pitanje bi li mogao umjesto žohara jednostavno uzgajati kuniće, Kyle je odmah odgovorio: "Ne. Sisavci previše smrde".

Pročitajte više