Ovog petka 13. ništa nas neće spasiti od nesreće i vukodlaka!

Foto: Shutterstock

AKO STE od onih praznovjernih ovog petka trebali biste ostati u krevetu, okružiti se sretnim amajlijama ili baciti tri vreće soli preko ramena jer stiže nam petak 13. koji se poklapa s punim mjesecom!

Doduše, ako ste stariji od 14 godina, znate da vam se neće dogoditi apsolutno ništa posebno, barem nevezano uz posebnu nesreću i vukodlake, jer su se ova dva događaja posljednji put preklopila 13. listopada 2000. Svi oni koji su preživjeli, a tog se datuma ne sjećaju postoje kao dokaz da se niti ovaj put neće dogoditi ništa tragično, ali to ne sprečava razne dramaturge da šire paniku po internetu.

Naime, budući da se vjeruje da i petak 13. i pun mjesec u ljudima izazivaju nešto čudno i znače nesreću, na raznim stranama interneta pojavili su se izvještaji koji predviđaju ružne zaplete. Na Novom Zelandu, gdje je vožnja automobila ili čišćenje loša sreća, The Dominion Post piše da bi ovaj petak mogao biti "jednostavno stravičan za neke". Američki News4Jax dramatično izvještava da se "pun mjesec povezuje s potresima, a na početku ovog vikenda stiže dvostruka prijetnja, pun mjesec i petak 13.!".

A tu je i srpski astrolog Vlada Vlajić koji je za srpske medije kazao da ćemo svi u petak biti kao dvorske lude "previše optimistični i preosjetljivi". Osim što nećemo imati sreće, on tvrdi da ćemo se i cijeli dan svađati, da bismo trebali izbjegavati vožnju, da ne izjavljujemo nikome ljubav niti ne donosimo velike odluke.

Ipak, najveća pompa oko ovog događaja digla se na društvenim mrežama koje vrve dramatičnim, ali i zabavnim komentarima o novoj apokalipsi, ovoj "ludoj slučajnosti", pozivima za vukodlake i sličnim dosjetkama.

Kod nas će mjesec u petak biti na svom vrhuncu u 6 sati i 11 minuta ujutro, nakon čega će njegova "snaga" početi popuštati, tako da biste do trenutka dok trebate krenuti na posao već mogli biti sasvim sigurni od svih zala (osim možda onih koja će vas dočekati u uredu).

Idući put ovakva dvostruka drama očekuje nas 2049. godine.

Pročitajte više