Pet božićnih filmova koje definitivno nikada ne biste trebali pogledati

Screenshot: YouTube

ONI SE "vrte" na televizijskim kanalima svake godine u blagdansko vrijeme, neke ste vjerojatno već pogledali nekoliko puta, a danas se na njih smijete s istom strašću i dječjom naivnošću kao i kada ste imali sedam godina.

No, jedno im je svima zajedničko, svi su božićne tematike i bez njih vam Božić jednostavno ne bi bio potpun.

Jedan od takvih filmova je i "Sam u kući": prvi i drugi dio s plavokosim vragolanom Macaulayom Culkinom, no on definitivno ne spada u listu filmova koju ćemo vam ovdje predočiti.

Naime, u nastavku se nalazi pet jako loših filmskih ostvarenja, prije svega božićne tematike, prema Rotten Tomatoesu, koje nikada ne biste trebali pogledati:

1. "Magic Christmas Tree"

Niskobudžetni film iz 1964. godine možete u cijelosti pogledati na YouTubeu, no ipak se nadamo da nećete.

Radnja se vrti oko dječaka i njegove tri želje koje mu je omogućila vještica, a one pak dovode do raspleta priče u kojem nalazimo čarobno božićno drvca koje priča i otmicu Djeda Mraza.

2. "The Christmas That Almost Wasn't"

Radnja filma iz 1966. godine vrti se oko bogatog i zločestog milijunaša Phineasa T. Prunea kojega glumi Rossano Brazzi, inače i producent filma. Prune odlučuje kupiti Sjeverni pol i to kako bi otkazao Božić. Djedica zatim pomoć traži kod odvjetnika toplog srca koji zajedno s njim uspijeva vratiti Prunea na pravi put.

Na kraju filma, Prune i Djedica zajedno pjevaju pjesmu u njegovim saonicama, spremi da djeci zajedno podijele poklone. I njega možete u cijelosti pogledati na YouTubeu.

3. "Jedan čarobni Božić"

Kao i ovog. Glavnu ulogu u ovom Disneyjevom filmu tumači anđeo koji pokazuje jednoj majci stvarno značenje Božića: nisu to darovi i materijalne stvari već ljudi koji nas okružuju.

U pitanju je prava "klišej" božićna priča iz 1985. godine u kojoj glavne uloge imaju Mary Steenburgen, Gary Basaraba i Harry Dean Stanton.

4. "Santa Claus: The Movie"

Film je nastao također 1985. godine te nas njegov prvi dio vodi stotinama godina unatrag kako bi upoznali čovjeka koji je nekoć davno postao Djed Mraz.

Naime, prvo je postao besmrtan, a zatim je došao na ideju da svoj djeci na svijetu dostavi poklone.

Drugi dio filma vraća nas u modernije vrijeme, u kojem se priča vrti oko vilenjaka Patcha i zločestog proizvođača igračaka, koji ujedine snage u zajedničkoj želji da unište Djeda Mraza.

"Zvijezde" film su Dudley Moore, John Lithgow i David Huddleston.

5. "Božićne cipele"

Ukratko: topla obiteljska priča prepuna božićnih klišeja o bezuvjetnoj ljubavi, stvarnim životnim vrijednostima i nevoljama jednog obiteljskog čovjeka, nastala 2002. godine. U glavnim ulogama su Rob Lowe, Kimberly Williams- Paisley i Max Morrow.

Ovaj igrani film također je dostupan na YouTubeu.

Pročitajte više