Plavuša je, obožava realityje, nosi previše šminke i inteligentnija je od Alberta Einsteina

Foto: Twitter/Press

LAUREN MARBE upada u sve okvire klasičnih predrasuda koje mnogi imaju o ženama: plavuša je, obožava reality showove i luda je za šminkom i kvarcanjem. Neki bi je vjerojatno nazvali "glupačicom", međutim, ova 16-godišnja Britanka iz Essexa sve uvredljive i ponižavajuće predrasude razbija u trenu. Naime, rezultat testa koji je iz zabave riješila u MENSA-i iznosi 161, što je čini inteligentnijom od Stephena Hawkinga, Billa Gatesa i Alberta Einsteina.

Da je opterećenost izgledom i ostalim površnim kvalifikacijama uzela maha pokazuje i većina naslova koji o njenoj inteligenciji govore kao o svojevrsnom čudu jer "ne izgleda kao genijalka". Naravno, izgled s inteligencijom nema apsolutno nikakve veze, a odlična učenica trenutno razmišlja o karijeri arhitektice i glumice.

"Plavuša sam, nosim šminku i volim izlaziti. Obožavam svoj lažni ten i lažne nokte pa me to na neki način čini pravom djevojkom iz Essexa. Gledam TOWIE (The Only Way is Essex, britanska inačica "Jersey Shorea") i obožavam ih. Zarazno je, ali sada svi pretpostavljaju da su svi iz Essexa takvi. Volim Essex i drago mi je što ću nekima pokazati da svi iz ovog kraja nisu glupavi i plavi", rekla je Lauren za Daily Mail.

TOWIE


Zanimljivo je da većina njenih profesora, unatoč odličnim ocjenama, nije smatralo da je Lauren posebna. Međutim, nakon što su rezultati postali javni, okrenuli su ploču.

"Živjeti u Essexu ima svoje nedostatke jer postoji pritisak da se uklopite u određene lokalne obrasce. No, njene je prijateljice je podržavaju. Essex je na glasu kao mjesto prepuno plavih glupača pa se nadam da će vremenom uspjeti razbiti te predrasude", rekla je njena majka Sue Marbe.

Ipak, unatoč mogućem razbijanju predrasude, neki strani komentatori i dalje tvrde da je riječ o medijskoj priči koja je pogrešno postavljena jer naglasak se stavlja na kontrast između njenog izgleda i kvocijenta inteligencije, što je, tvrde oni, pogrešno

Pročitajte više