Počeo CMC festival u Vodicama: Colonia i Željko Bebek zaigrali košarku

Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX

PREDSTAVLJANJEM albuma "Nema predaje" Parnog Valjka započeo je prvi dan CMC festivala u Vodicama. Na izlet brodom po šibenskom arhipelagu uputili su se, uz članove Valjka i njihovih gostiju, izvođači koji su u Vodice pristigli dan ranije. Bili su tu i predstavnici medija koji su se tako, u čarobnom spoju sunca, mora i morskih delicija, upoznali s novim studijskim albumom jednog od naših najvećih i najdugovječnijih rokerskih bendova.

Album "Nema predaje" s bonus CD-om i DVD-om, Croatia Records objavila je u ponedjeljak, 13. lipnja, a pjesma "Samo da znaš" kao najavni je singl već sedam tjedana na prvom mjestu top liste najemitiranijih pjesama u domaćem eteru.

Parni Valjak uvečer je nastupio na velikom stageu na vodičkoj rivi ispred otprilike 5.000 ljudi, a Aki i bend odsvirali su dvadesetak pjesama među kojima su bile i pjesme s novog albuma, te već kultne "Dođi", "Ugasi me", "Nedjelja", "Lutka za bal" i druge.

U 17 sati u klubu Baloo održana je i press konferencija na kojoj je Croatia Records predstavila regionalnu zvijezdu Eminu Jahović, pjevačicu čija je popularnost na teritoriju bivše države dosegla zavidnu razinu singlovima "Nedostaješ" koji će otpjevati i večeras na CMC festivalu, "Žena zmaj" i "Gospodine".

Nakon predstavljanja spota Ivane Banfić za pjesmu "Izgužvana svila" i Colonijinog kviza za novinare, velik broj znatiželjnika i medija privukao je sportsko-glazbeni događaj na košarkaškom igralištu na kojem su klapa Godimenti, Jus Ron, Colonia, Željko Bebek, Dalibor Petko, Ana Radišić te košarkaški klubovi Vodice i Dražen Petrović Vodice odmjerili snage na košarkaškom  terenu.

"Trenirala sam košarku i odlično sam se zabavila igrajući s kolegama", rekla je Indira iz Colonije te dodala kako se posebno pripremala za veliki derbi.

Ron Ross, inače košarkaš šibenskog Jollyja, zaigrao je i pokazao kako je s razlogom jedan od najboljih igrača hrvatskog prvenstva. "Prvenstvo mi je završilo i iskoristio sam slobodno vrijeme te ostao uživati u hrvatskoj obali i odličnoj zabavi. Pridružio mi se i moj najbolji prijatelj Jay, koji je oduševljen ljepotom djevojaka i gostoljubivošću lokalnog stanovništva. Veselim se večerašnjem nastupu s klapom Godimenti i očekujem prepunu vodičku rivu", rekao je Ron. 

Dok je središnji događaj prvog dana CMC festivala, već spomenuti koncert Parnog valjka, na rivu privukao publiku koja naginje rocku, na malom, Makina stageu nešto mlađu i veseliju publiku zabavljali su Isabela Barižon, Milan Terze, klapa Godimenti, Džentlmeni i Bosutski bećari.

Nakon što su ranije toga dana, vodička klapa Godimenti i osječki Tamburaški sastav Džentlmeni snimili spot, zajedno su stali i na pozornicu u Vodicama i otpjevali duet "Zagrlimo se k'o braća".

Danas u 21.30 na programu je glavna večer CMC festivala, na kojem će nastupiti čak 28 izvođača. Nakon samog festivala, Hari Rončević će održati koncert kojim će proslaviti 20 godina karijere.

Fotogaleriju možete pogledati na Facebook stranici CMC festivala.

Pročitajte više