Pogledajte kako bi po završetku trebala izgledati slavna Sagrada Familia

Screenshot: YouTube

VIŠE od stoljeća prošlo je od početka izgradnje slavne bazilike Sagrada Familia u Barceloni, a još će 13 godina biti potrebno da bude završena.

Građevina koju je osmislio Antoni Gaudi u međuvremenu je postala jedna od najpoznatijih na svijetu, a arhitekti odgovorni za njezino završavanje nedavno su na YouTubeu objavili video koji prikazuje kako bi ona trebala izgledati kad napokon bude gotova, 2026. godine, 144 godine nakon što je gradnja počela.

U njemu se može vidjeti razne dodatke koji će se na crkvi naći nakon što arhitekt Jordi Fauli i njegov tim s njom budu gotovi, a glavni bi toranj na kraju trebao biti visok 172,5 metra čime će Sagrada Familia postati najviša crkva na svijetu, piše The Verge.

Gaudi je 1926. poginuo u dobi od 73 godine nakon što ga je pregazio tramvaj. Otad je devet različitih arhitekata nadgledalo izgradnju Sagrade Familije, pri čemu je svaki od njih nailazio na razne prepreke. Gaudi je iza sebe ostavio detaljne planove za dovršavanje bazilike, ali oni su uništeni deset godina nakon njegove smrti za vrijeme građanskog rata u Španjolskoj.

Pročitajte više