Pogledajte trening Mistera Hrvatske i najjačeg čovjeka na svijetu



ŠTO IMAJU zajedničko Mister Hrvatske i najjači čovjek na svijetu? Ljubav prema treningu, snazi, izdržljivosti i stalnom novom ispitivanju granica vlastitog tijela. Ovoga tjedna u Zagrebu je boravio Ukrajinac Sergey Konyushok, višestruki pobjednik i aktualni svjetski rekorder u četiri različite Strongman discipline te najjači čovjek u kategoriji do 105 kilograma. Na treninzima je jednoj zagrebačkoj teretani mu se pridružio i aktualni Mister Hrvatske, Vanja Grgec koji je puno viđeniji na treninzima nego na modnim pistama.

Vanja je i ovaj put još  jednom potvrdio da nije klasični Mister nego da iza njegove ljepote i forme stoje sati i sati napornih treninga i pravilne prehrane. I upravo zbog toga, pravi je mamac za ženske oči. "Ovo je nezaboravno iskustvo. Tjedan dana sam imao priliku razgovarati o prehrani i sportu s velikim stručnjakom i velikim sportašem. Stekao sam nova znanja o prehrani i nutricionizmu i uživao u vrhunskim treninzima", rekao je za Index Vanja Grgec o susretu sa Sergeyem.

"Boravak u Zagrebu je bio izvrstan. Hrvati imaju veliki potencijal jer su sportski orijentirani. Potrebno im je samo malo osvijestiti važnost prehrane kako bi mogli i dalje napredovati. Posebno to nedostaje mladim sportašima koji bi tim iskorakom mogli buknuti u svojim sportovima", opisao je svoje zagrebačke dane za Index Sergey Konyushok.

Sergey se powerliftingom počeo baviti već sa 14 godine i odmah je bilo jasno da se radi o iznimnom talentu. Osvajač je većeg broja nacionalnih prvenstava, a od 2003. godine natječe se i na Strongmanu - natjecanju na kojem sudjeluju najjači ljudi na svijetu. 2007. godine postavio je svjetski rekord u log lift disciplini, a dvije godine kasnije okitio se s četiri svjetska rekorda u Strongman disciplinama.

Pročitajte više